Connect with us

Liga NLB

Rok Jelovčan se vrača v Koper

Foto: RD Koper

Po letih igranja v tujini se Rok Jelovčan znova vrača v domovino, in sicer k domačemu klubu iz Kopra. Jelovčan je pred pričetkom nove sezone že četrta okrepitev koprskega prvoligaša.

Rok Jelovčan je rokometno pot začel v domačem Cimosu, nato se preselil k SVIŠ-u iz Ivančne Gorice, kasneje pa v slovenski ligi zaigral še za Izolo, Krško, Maribor Branik ter Trimo Trebnje. V tujini je eno sezono igral v Romuniji, zadnja leta pa pri švicarskemu TV Mohlinu.

»S svojimi izkušnjami bo v naši ekipi Rok predstavljal zelo pomemben člen, tako na kot ob igrišču. S svojo prisotnostjo bo predvsem v fazi obrambne igre vlival soigralcem mirnost in samozavest, za kar verjamemo, da se bo pokazalo tudi na končnem rezultatu,« so zapisali na koprski spletni strani.

»Zelo sem vesel vrnitve v domači Koper. Z upravo smo se za podpis pogodbe zelo hitro dogovorili. Ekipi in soigralcem želim pomagati s svojimi izkušnjami ter dati na igrišču svoj maksimum pri uresničitvi zastavljenih ciljev. Pričakovanja so zagotovo visoka, zato navijačem sporočam, da se bomo maksimalno borili ter pustili srce na igrišču,« je dejal Jelovčan.

KDO JE ROK JELOVČAN?
Ime in priimek: Rok Jelovčan
Datum rojstva: 15.08.1987
Višina/teža: 187cm/92kg
Igralno mesto: Vratar
Dosedanji klubi: RK Cimos Koper, RK Sviš, RK Maribor Branik, RK Krško, RD Izola, RK Trimo Trebnje, CSM Energia Targa Jiu (ROM), TV Mohlin (ŠVI)

More in Liga NLB