Connect with us

EHF pokal

Ribničani v Estonijo, Velenjčani z ugodnim žrebom

Ribničani bodo letos še četrtič zapored nastopili v EHF pokalu. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Danes so na Dunaju izžrebali pare za pričetek nove sezone EHF pokala ter EHF CHallenge pokala. Ples kroglic je velenjske rokometaše spravil v Turčijo k Bešiktašu ali v srbski Šabac, medtem ko zares težka naloga čaka Ribničane. Ti bodo gostovali v Estoniji pri večkratnemu prvaku Polva Serviti.

Ribničani so letos v državnem prvenstvu osvojili tretje mesto. Foto: RD Riko Ribnica

Uvodni krog kvalifikacij za EHF pokal sestavlja 32 klubov, ki so razdeljeni v nosilce in nenosilce. Tukaj so se znašli tudi ribniški rokometaši, za katerimi bo letošnja sezona že četrta zaporedna na evropskem rokometne zemljevidu. Krstno so odigrali najboljšo v zgodovini in se že takoj uspeli uvrstiti v skupinski del. Tam jim ni ravno šlo po načrtih, a kljub zadnjem osvojenem mestu v skupini pridobili ogromno novih izkušenj.

Ribničani ponovno na sever, tokrat v Estonijo

Letošnja zasedba z izjemo menjave trenerja v mesecu marcu, potem ko je Sinišo Markoto zamenjal dosedanji pomočnik Damjan Škaper, ponovno ostaja nespremenjena. Letošnji evropski boji se bodo za suhorobarje začeli v prvem krogu, in sicer med 31. avgustom in 1. septembrom.

Ribničane bo letos vodil Damjan Škaper. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Pred ribniško ekipo je zares težka naloga. Znova se bodo odpravili na sever Evrope, in sicer v Estonijo. Udarili se bodo namreč z nekdanjim estonskim prvakom Polvo Serviti, katera redno nastopa v EHF pokalu.

Ob morebitnem napredovanju pa je pred njimi zanimivo gostovanje, in sicer v Belorusiji pri tamkajšnjem podprvaku SKA Minsku. Slednji bo letos avgusta gostoval v Novem mestu na močnem pripravljalnem turnirju v družbi novomeške Krke, trebanjskega Trima in madžarskega Csurga. Drugi krog je na sporedu prvi vikend v oktobru in povratno srečanje teden kasneje.

Velenjčani v Srbijo ali Turčijo

Velenjčani so v velikem finalu pokala Slovenije zasluženo ugnali Novomeščane. Foto: Urh Pirc/ŠD Šport

Velenjski rokometaši bodo podobno kot lansko sezono, tudi letošnjo začeli v drugem krogu kvalifikacij. Prve tekme bodo na sporedu med 5. in 6. oktobrom, povratna srečanja pa teden kasneje. Lansko pot jim je v zadnjem krogu preprečil španski Granollers. Letos bodo evropsko jesen začeli pri zmagovalcu para iz prvega kroga med srbsko Metaloplastiko Šabac in turškim Bešiktašem.

EHF pokal, 1. krog:

RD Riko Ribnica – Polva Serviti

Prvi obračuni prvega kroga kvalifikacij EHF pokala bodo odigrani med 31. avgustom in 1. septembrom, povratne tekme pa čez teden dni.

EHF pokal, 2. krog:

RD Riko Ribnica/Polva Serviti – SKA Minsk

RK Metaloplastika Šabac/Bešiktaš – RK Gorenje Velenje

Prve tekme drugega kroga kvalifikacij EHF pokala bodo na sporedu med 5. in 6. oktobrom, povratna srečanja pa teden kasneje.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in EHF pokal