Connect with us

Liga NLB

Ribničani stavijo na preverjene adute

Foto: RD Riko Ribnica

Ribniški klub v novo sezono vstopa z malce prevetrenim strokovnim štabom, a skorajda s povsem enako ekipo kot lani. Novi trener Damjan Škaper, ki je zadnjih nekaj let opravljal vlogo pomočnika trenerja, a tokrat stavi na preverjene adute.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Škaper je po več letih končno dobil pravo priložnost, saj se bo kot glavni trener članske ekipe rokometni javnosti predstavil že takoj na uvodu sezone. V prvem krogu Lige NLB ga tokrat čaka peklensko gostovanje pri novincu iz Slovenj Gradca, ki je že večkrat dokazal, da se je marsikdo moral za polni plen točk z gostovanja na Koroškem precej potruditi.

https://si.gorenje.com/

Z izjemo Gašperja Košmrlja bo ogrodje ostalo enako, največja “okrepitev” letošnje sezone pa je David Kovačič, ki je zaradi poškodbe ostal v domačem klubu. Seveda bo slednji na parket stopil šele v nadaljevanju sezone, pa vendarle je uspel ostati v ribniški zasedbi. Poleg Košmrlja se na kaljenje odpravlja še dvojica ribniških mladeničev, in sicer Jaka Glavan odhaja v prestolnico k Ljubljani, medtem ko bo tam za eno leto ostal tudi talentirani ostrostrelec Uroš Miličevič, katerega so Ribničani poslali še na dodatno kaljenje.

Ribničane bo letos vodil Damjan Škaper. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Strokovni štab bo v primerjavi z lansko sezono nekoliko spremenjen. Potem ko se je že med sezono poslovil Siniša Markota, je slednjega tako zamenjal Škaper. Vlogo pomočnika trenerja  bo ob funkciji trenerja vratarjev prevzel Aljaž Pavlič, ostala zasedba pa bo ostala enaka.

Marsikdo nestrpno čaka novo predstavo državnih podprvakov iz sezone 2017/2018, še posebej zato, ker bo moštvo ostalo v enaki zasedbi. Ta priložnost se bo ponudila že na uvodnem obračunu suhorobarjev pri Slovenj Gradcu, v drugem krogu pa na Dolenjskem gostuje ambiciozni Maribor Branik.

»Zelo se veselim tega izziva, predvsem zato, ker je klub v Ribnici zelo urejen, pogoji dela so dobri, igralski kader je zelo mlad, in željan napredovanja,« je pred prvenstvom dejal novi trener Damjan Škaper.

EKIPA V SEZONI 2019/2020:

VRATAR POZICIJA LETNICA ROJSTVA DRŽAVLJANSTVO
Nebojša Bojić Vratar 1996 BIH
Mark Klarič Vratar 1990 SLO
Jaka Glavan Vratar 2000 SLO
Andraž Ilc Vratar 1999 SLO
Uroš Knavs Levo krilo 1996 SLO
Jan Pucelj Levo krilo 1990 SLO
Blaž Nosan Levi zunanji 1993 SLO
Gašper Horvat Levi zunanji 1998 SLO
Mitja Nosan Levi zunanji 1990 SLO
Tilen Strmljan Srednji zunanji 1996 SLO
Miha Tomšič Srednji zunanji 1990 SLO
Domen Pahulje Srednji zunanji 1995 SLO
Risto Vujačić Desni zunanji 1993 ČRG
Stefan Ranisavljević Desni zunanji 1997 SRB
Rok Setnikar Desno krilo 1991 SLO
Žan Žagar Desno krilo 1998 SLO
David Kovačič Krožni napadalec 1995 SLO
Aljaž Lešek Krožni napadalec 1997 SLO
Brin Cimerman Krožni napadalec 2000 SLO

KADROVANJE PRED SEZONO:

PRIHODI:

Uroš Miličevič (MRK Ljubljana)

ODHODI:

Uroš Miličevič (MRK Ljubljana) – posoja

Jaka Glavan (MRK Ljubljana) – posoja

Gašper Košmrlj (konec kariere)

More in Liga NLB