Connect with us

1. B DRL

Ribničani osvojili 26. Šilčev memorial

Ločani so nazadnje osvojili Šilčev memorial, zdaj je zmaga odšla v Ribnico. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Ta vikend je v Ribnici in Škofji Loki potekal tradicionalni 26. Šilčev memorial v spomin enemu največjih slovenskih trenerjev vseh časov, Jožetu Šilcu. Zmage so se veselili Ribničani, ki so v finalu tesno ugnali ljubljanski Grosist Slovan.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Memorial Jožeta Šilca je najstarejši tradicionalni turnir, ki ga vsako drugo leto kot soorganizator ter vsako četrto kot glavni organizator gosti Ribnica. Turnir izmenično gostijo klubi, v katerih je Jože Šilc pustil velik pečat kot igralec ali trener (RD LL Grosist Slovan, RK Sevnica, RD Loka in RD Riko Ribnica). Poleg omenjene četverice pa sta bila na Memorial povabljena tudi novinec v Ligi NLB, Butan Plin Izola in hrvaški prvoligaš Zamet Rijeka.

https://si.gorenje.com/

Turnir, že 26. po vrsti, je pripadel Ribnici, ki je v finalu pred domačo publiko ugnala ljubljanski Grosist Slovan. Tako so suhorobarji prekinili dvakratno zaporedno zmago Urbanscape Loke, kateri je lani uspelo slaviti v Sevnici, pred tem pa v domači dvorani.

Rok Selaković je bil izbran za najboljšega vratarja turnirja v Ribnici. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Ribničani so imeli v finalu proti Kodeljevčanom ogromno dela. Zmago so si priborili šele v končnici tekme, medtem ko je v vratih Grosist Slovana blestel novinec ter povratnik Rok Selaković (več o tem TUKAJ). Slednji je bil na koncu izbran tudi za najboljšega vratarja turnirja.

Tretjega mesta so se razveselili rokometaši Zameta, proti katerim je bila Butan Plin Izola primorana priznati premoč s kar 33:21. V borbi za 5. mesto pa se je veselila ekipa Urbanscape Loka in visoko ugnala Sevničane s 36:22.

ŠILČEV MEMORIAL 2019 (Ribnica, Škofja Loka):

SKUPINA 1 (Ribnica): RD Riko Ribnica, RK Sevnica, RK Zamet;

SKUPINA 2 (Škofja Loka): RD Urbanscape Loka, RD LL Grosist Slovan, RD Butan Plin Izola.

FINALNI DAN – Sobota, 24. avgusta, ob 15.00 (Ribnica):
RD Urbanscape Loka – RK Sevnica 36:22

Ob 17.00:
RK Zamet – RD Butan Plin Izola 33:21

Ob 19.00:
RD Riko Ribnica – RD LL Grosist Slovan 31:29

Najboljši igralec: Tilen Strmljan (RD Riko Ribnica)

Najboljši strelec: Uroš Knavs (RD Riko Ribnica)

Najboljši vratar: Rok Selaković (RD LL Grosist Slovan)

More in 1. B DRL