Connect with us

EHF pokal

Presenečenje v Našicah: Padel je nemški velikan!

Foto: RK NEXE Našice

Rokometaši NEXE-ja iz Našic so prišli še do enega prijetnega presenečenja v EHF pokalu. Pred domačo publiko so včeraj na kolena spravili nemškega Bundesligaša iz Hannovra, kjer igrata tudi slovenska reprezentanta – Urban Lesjak in Nejc Cehte.

http://bit.ly/SDSPORT-pasicaTik po triumfu v zadnjih sekundah proti madžarski Tatabanyi v prvem krogu EHF pokala, ko je bil glavni junak tekme Patrik Leban (več o tekmi klikni TUKAJ), so aktualni hrvaški tokrat gostili nemškega Hannoverja, za katerega igrata tudi Urban Lesjak in Nejc Cehte.

NEXE iz Našic je ob odmoru pred več kot 2500 gledalci vodil že s petimi goli prednosti. V drugem delu je nemška zasedba uspela znižati zaostanek na -2, a za preobrat ni ostalo dovolj časa. Srečanje se je tako končalo z rezultatom 29:25 (14:9).

Za domače so po petkrat zadeli Halil Jaganjac, Vedran Zrnić in Marko Buvinić. Izmed slovenske trojice se nobeden ni vpisal med strelce. Pri Hannoverju je z osmimi goli blestel Timo Kastening, Nejc Cehte pa je prispeval štiri zadetke.

Na lestvici skupine B je NEXE s štirimi točkami na prvem mestu, z dvema točkama mu sledi Hannover, medtem ko sta Eurofarm Rabotnik in Grundfos Tatabanya pred današnjim obračunom brez točk. NEXE bo prihodnjo soboto v domači dvorani gostil makedonskega Eurofarm Rabotnika.

EHF pokal, 2. krog (skupinski del):

SKUPINA B:

Sobota, 16. februarja, ob 19.00 (Našice, Hrvaška):

RK NEXE Našice – TSV Hannover Burgdorf 29:25 (14:9)

RK NEXE Našice: Lelić, Šipić 4, Gadža 2, Leban, Zrnić 5, Mrđenović, Barišić-Jaman, Car (13 obramb), Buvinić 5, Jelinić, Vida 4, Lončar, Lavrič, Tomić 3, Jaganjac 5, Vozab 1.

TSV Hannover Burgdorf: Ziemer 1, Cehte 4, Mävers, Thiele, Pevnov 1, Häfner 2, Böhm 4, Ugalde Garcia, Krone, Sršen, Olsen 1, Brozović 1, Feise, Kastening 8, Büchner 3, Lesjak.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in EHF pokal