Connect with us

Evropska tekmovanja

Poraz Krimovk proti Bukarešti

Foto: RK Krim Mercator

Rokometašice Krima Mercatorja so v 5. krogu lige prvakinj doma izgubile proti romunski Bukarešti s 30:33 (16:17). Izbranke Uroša Bregarja prihodnjo nedeljo čaka še zadnja tekma v skupini A, ko bodo gostovale pri danskemu Nykobingu.

* Dvorana Kodeljevo, gledalcev 1000, sodnici: Viktorija Kijauskaite in Ausra Zaliene (obe Litva).
* Krim Mercator: Benko 7 (1), Abina, Barič 1, Beganović, Stanko 6, Marinček, Omoregie 5, Zulić 2 (1), Koren 5 (1), Pandžić, Gregorc, Adler, Tsakalou 2, Amon, Perederij 2, Despotović.
* Bukarešta: Udristoiu 1, Frafjord 3, Gullden 4 (1), Curea 5, Neagu 9 (1), Jacobsen, Jorgensen 1, Ayglon Saurina, Iordache, Bazaliu 1, Manea 4, Kurtović 5, Ungureanu, Hagman, Grubišić.
* Sedemmetrovke: Krim Mercator 6 (3), Bukarešta 2 (2).
* Izključitve: Krim Mercator 4, Bukarešta 10 minut.
* Rdeč karton: /.

Rokometašice Krima so na zadnji domači tekmi prvega dela lige prvakinj prekinile niz treh zaporednih zmag, poraz, še drugega v tem delu tekmovanja – prva tekma v Romuniji se je končala s 30:18 -, so jim prizadejale igralke Bukarešte, ki so si dve točki priigrale v drugem polčasu.

Krimovke so se na Kodeljevem v prvem polčasu dobro zoperstavile favoriziranim Romunkam. Ljubljančanke so sicer uvodna napada na tekmi zapravile, tako kot tudi Romunke, ki so v tretji minuti zadele prvič na tekmi. Slovenske prvakinje so imele v prvih minutah nekaj težav v napadu, tudi Jelena Grubišić je ustavila nekaj žog, Bregarjeve izbranke pa so po zaostanku 1:3 prvič na tekmi izenačile v deveti minuti, ko je bilo 4:4.

V deseti minuti je Tjaša Stanko s sedmih metrov imela priložnost za vodstvo domačink, a je bila Grubišićeva dobro postavljena. Zato pa so Romunke v 13. minuti spet povedle z dvema goloma prednosti, ob igralki manj pa v 19. minuti prvič na tekmi vodile s +3 (12:9).

Elizabeth Omoregie je v 23. minuti svojo ekipo spet vrnila v igro (13:14), minuto kasneje je Alja Koren zapravila strel za izenačenje, v 28. minuti pa je Cristina Neagu Bukarešto spet postavila tri gole pred tekmice (17:14). A “tigrice” so si z dvema goloma do konca prvega polčasa priigrale ugodno izhodišče za nadaljevanje tekme (16:17).

Drugi polčas se je za domačinke začel odlično – z obrambo Amre Pandžić in golom Nine Zulić s sedmih metrov za 17:18. Romunke so naslednji strel poslale v vratnico, Lamprini Tsakalou pa je hitro priigrala še eno najstrožjo kazen, ki jo je Zulićeva zapravila.

Ljubljančanke so dobro stale v obrambi, protinapad za vodstvo najprej zapravile, zatem pa je žogo prestregla Tjaša Stanko in v 33. minuti zadela za prvo vodstvo Krima na tekmi (18:17).

Nato pa se je domačim igralkam ustavilo predvsem v napadu, izkušene Romunke pa so vsako napako znale kaznovati. Tekmice so jih ujele, prehitele in začele večati prednost, tudi minuti odmora Bregarja niso obrnile poteka tekme. V 50. minuti so gostje vodile s petimi goli (23:28), nekaj trenutkov kasneje tudi s šestimi, v zaključku tekme pa domače navkljub borbi za vsako žogo in napad niso zmogle preobrata.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Evropska tekmovanja