Connect with us

Uncategorized

Pokalni podprvaki za uvod nove pokalne sezone v Radeče

Velenjčani so ostali praznih rok še v Novem mestu. Foto: Danilo Kesić/MRK Krka
Foto: Danilo Kesič/MRK Krka Novo mesto

Danes je na sporedu še drugi obračun 1/16 finala rokometnega pokala Slovenije za moške. Po včerajšnjem presenečenju Cerkelj-Radovljice proti Škofljici (več o tekmi klikni TUKAJ) se bosta danes pomerila Radeče in novomeška Krka, ki brani naslov pokalnega podprvaka iz lanske sezone.

Radečani se trenutno nahajajo na osmem mestu drugoligaške prvenstvene lestvice. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Včeraj sta drugi krog pokala Slovenije odprla Cerklje-Radovljica in Škofljica Pekarna Pečjak, medtem ko so Škofljičani presenetljivo klonili na Gorenjskem in tako končali letošnje nastope v pokalnem tekmovanju. S tem so ponovili zgodbo iz lanske sezone, ko so tokrat izgubili proti Urbanscape Loki.

Danes nas čaka zelo podoben obračun. Novomeščani, ki so lansko sezono v pokalu končali na drugem mestu, se bodo danes odpravili na gostovanje k Radečam. Ekipa slednjih je v prejšnjem krogu 1. B lige presenetili Slovenj Gradec (več o tekmi klikni TUKAJ), tako da veljajo za neugodno zasedbo, še posebej pred domačo publiko. Trener Uroš Privšek ima v svojih vrstah kar nekaj pomembnih členov, med njimi spada tudi celjski kvartet (Žan Zakošek, Luka Savanović, Vid Kaučič, Tjan Potočnik) in nekdanji reprezentant Rok Ivančič.

»Zavedamo se, da tekmo igramo na domačem terenu. Vemo, da je ekipa Krke zelo kvalitetna, saj cilja visoko na lestvico NLB lige. Proti Slovenj Gradcu smo prikazali boljšo igro v drugem polčasu. Tudi danes želimo prikazati dobro igro skozi celotno tekmo, tako v obrambi kot v napadu in upamo na čim boljši rezultat,« je pred tekmo za ŠD Šport povedal Žan Zakošek.

Tekma se v športni dvorani Radeče prične danes ob 19. uri.

1/16 finala rokometnega pokala Slovenije:

Torek, ob 19.00:

RK Radeče Papir Nova – MRK Krka Novo mesto

Včeraj, ob 19.30:

RK Radovljica-Cerklje – ŠD Škofljica Pekarna Pečjak 31:29 (16:13) – več o tekmi klikni TUKAJ

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Uncategorized