Connect with us

Uncategorized

Ob 13.10 Risi proti Slovaški

Slovenska hokejska reprezentanca bo danes ob 13.10 odigrala zadnjo tekmo v skupinskem delu na olimpijskem hokejskem turnirju. Naši Risi se bodo udarili s Slovaško, ki so se z njo srečali prav tako v Sočiju 2014. Takratni rezultat srečanja je bil 3:1 za Slovenijo. Več kot bodo naši hokejisti zbrali točk, boljše izhodišče bodo imeli za v nadaljevanju.

Na hokejskem turnirju tekmuje 12 držav, ki so razdeljene v tri skupine. Zmagovalke skupin in najboljša drugouvrščena, bodo že takoj napredovale v četrtfinale, medtem ko se bodo ostali »tepli« za preostale četrtfinalne vstopnice. Prav zaradi repasaža je današnja tekma s Slovaki pomembna, ki so na uvodni tekmi presenetili Rusijo. Višje ko bodo Risi končali skupinski del, lažji nasprotnik jih bo čakal v repasažu.

Krošelj znova v vratih, brez nastopa ostali…

Selektor slovenske reprezentance Kari Savolainen bo danes na tribuni pustil Matijo Pintariča, Andreja Hebarja in Žigo Pavlina, v vratih bo začel Gašper Krošelj, rezerva pa bo Luka Gračnar. Asistenta kapetana Muršaka bosta Rok Tičar in Mitja Robar.

Slovaki se želijo maščevati za poraz iz Sočija 2014

Reprezentanci sta se do sedaj pomerili 13-krat, od tega šestkrat na večjih tekmovanjih. Slovenija je dobil dva dvoboja prot Slovakom, medtem ko je bilo enkrat izenačeno, osemkrat pa so se veselili reprezentanti Slovaške.

»Slovaki nam verjetno želijo kaj vrniti. Proti njim bomo lahko ofenzivno naredili precej več, kot smo proti Rusiji. Z dvignjenimi glavami gremo v tekmo in verjamemo, da lahko zmagamo,« je Marce Rodman obujal spomine na takratno zmago nad Slovaki.

Na papirju najbolj konkurenčni Slovaški

Da bo nekoliko lažji obračun, kot proti ZDA in Rusiji, se zaveda tudi kapetan risov, Jan Muršak: “V tej skupini smo na papirju zagotovo najbolj konkurenčni Slovaški. Ima dobro ekipo, ki se bori za vsak plošček in tako kot mi igra kot ekipa. Tukaj smo si zelo podobni. Verjamem, da se jih da premagati, a pokazati bo potrebno vse, kar znamo.”

Vroč boj za prvo mesto v slovenski skupini

Prav tako ob 13.10 se bosta v obračunu za prvo mesto pomerili reprezentanci Rusije in ZDA. Američani imajo štiri točke, medtem ko ima Rusija tri točke. V slovenski skupini bo potekal ogorčen boj za prvo mesto, ki trenutno pripada ZDA vendar so lahko najboljši v tej skupini tudi hokejisti Slovaške.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Uncategorized