Connect with us

EP v rokometu do 20 let

Naši fantje zanesljivo preko islandske skale

Naši fantje zanesljivo preko islandske skale

V prvem polčasu so pobudo prevzeli Islandci, saj so zadeli uvoden zadetek in mu dodali še enega. Slovencev to ni zmedlo in v naslednjih minutah so povedli s 3:2. Vodstvo so povišali na 2,  to pa še zdaleč ni ustrašilo Islandcev. Po izključitvi Ozmeca so se Islandci približali na zadetek.  Kljub temu je naše fante krasila tekoča igra v napadu, ko je bil aktiven predvsem Marko Kotar, odlično pa se je na napade Islandcev odzivala tudi obramba. Do 20. minute so Slovenci še vedno držali razliko dveh zadetkov,  za +3 pa je zadel Novak.  Za potezo tekme je tudi tokrat poskrbel Domen Makuc z “no look pass-om” do Horžena, ta pa je na koncu zatresel mrežo.  Vodstvo se je po zaslugi zanesljivih obramb Gašperja Dobaja povišalo na +4. V 26. minuti je Johannsson končal strelsko sušo Islandije in tako svojo izbrano vrsto vrnil na zaostanek 3 golov. Trebanjska naveza Kotar-Rozman-Horžen je v 27. minuti Sloveniji zopet priigrala vodstvo za 4 gole, sledila pa je še ena Dobajeva odlična obramba, ki je ustavila strel Johannsona. Minuto pred koncem so naši rokometaši dvignili na noge gledalce v Zlatorogu, ko sta Makuc in Novak uprizorila dvojni cepelin. Čeprav so takoj po zadetku prejeli gol iz hitrega protinapada, je Horžen v naslednjem napadu povrnil vodstvo na +4. V zadnjih sekundah 1. polčasa so z agresivno obrambo naši fantje uspešno preprečevali vse poskuse Islandcev, da bi le-ti razliko pred odmorom znižali.

Slovenija vodstvo držala že od prvega polčasa. FOTO: RZS

V drugem polčasu so Slovenci svojo prednost pod taktirko Marka Kotarja povišali na +6. V 10. minuti 2. polčasa je bil islandski trener Bjarni Fritzon prisiljen vzeti minuto odmora.  Islandcem sicer ni pretirano koristila. Kotar je v skoku nakazal strel in v zadnjem trenutku podal Makucu, ta pa je na koncu zatresel islandsko mrežo. Vrsto tehničnih napak Islandcev je ob menjavi izkoristil tudi Kavčič,  ki je prestregel podajo in dosegel gol za 20:13. Slovenija je po 15. minutah igre nadzirala potek tekme in zdelo se je, da o polfinalnem nastopu ne gre več dvomiti. Po zadetku Ocvirka za 21:14 so se tudi nad našo izbrano vrsto prikradli črni oblaki. Sledili so trije nepremišljeni napadi Slovenije, ki so jih Islandci neusmiljeno kaznovali in se tako posledično približali na 4 gole zaostanka. Tudi po minuti odmora, ki jo je zahteval Praprotnik, se napad ni končal po naših željah in Islandci so zmanjšali razliko na -3. Ob grdem prekršku nad Kotarjem, ki ga sodnika nista kaznovala, so v protinapadu grešili tudi Islandci. Zdelo se je že, da so naši igralci trčili ob islandsko skalo in da bo zadnjih 5 minut še zelo dolgih, pa je prvo 7-metrovko na tekmi za naše priboril Kotar. Trdoživi in vedno resni severnjaki se kljub prejetemu golu še zdaleč  niso predali. Slovence so prisili v nekaj napak, k sreči pa so tudi sami grešili. Rezultat za zmago s 25:21 je postavil Miha Kavčič.

Slovenci se takole veselijo, da bodo v polfinalu zastopali domače barve, barvve naše Slovenije. FOTO: Slavko Kolar

Za igralca tekme je bil izbran Trebanjec Kristjan Horžen.

Rezultat iskanja slik za kristjan horžen

Kristjan Horžen igralec tekme proti Islandiji. FOTO: RK Trimo Trebnje

 

Slovenija si bo v petek ob 19.30 proti izbrani vrsti Portugalske poskušala priboriti vstopnico za finale, medtem ko se bodo v drugem polfinalnem paru galski petelini pomerili z Nemci.

SLOVENIJA : ISLANDIJA 25:21 (14:10)
Slovenija: Ferjan, Žabić, Kunst, Horzen, Horvat, Kavčič, Rozman, Ocvirk, Kotar, Pipp, Ozmec, Makuc, Mazej, Dobovičnik, Novak, Dobaj.
Islandija: Aronsson, Birgisson, Gretarsson, Griffin, Gudmundsson, Hauksson, Johannsson, Jonsson B., Jonsson F., Jonsson S., Kjartansson, Scheving, Sveinsson, Thorkelsson, Thorstensen, Vidarsson.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in EP v rokometu do 20 let