Connect with us

Bugojno 2019

Na 18. rojstni dan z novo pogodbo in vrhunsko predstavo v Bugojnu

Tadej Kljun je letos že postal redni član prve ekipe celjskega kluba. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Včerajšnji dan je bil za Tadeja Kljuna eden najlepših v življenju. Poleg praznovanja 18. rojstnega dne, si je obetavni levičar priigral še novo pogodbo s celjskim klubom in s slovensko kadetsko reprezentanco pričel turnir v bosanskem Bugojnu ter domačinom na prvi tekmi nasul kar devet zadetkov.

Kljun je prve rokometne naredil na Primorskem, natančneje v domačem klubu Jadran Hrpelje-Kozina. Že pri mladih letih je kazal izjemen potencial, v sezoni 2015/2016, katera je bila kljunova zadnja v Kozini, kot starejši deček A celo nastopil v članski konkurenci in na dvanajstih tekmah dosegel kar 36 zadetkov. Ni presenečenja, da so njegov talent prepoznali tudi v največjem slovenskem rokometnem klubu in ga hitro zvabili v svoje vrste. Tako se je Kljun podal po isti poti kot eno leto starejši otrok nekdanjega Gold Cluba Domen Makuc.

Kljun je bil z devetimi goli najboljši strelec prve tekme turnirja v Bugojnu. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Trenutno se s slovensko izbrano vrsto do 19 let mudi na močnem pripravljalnem turnirju v bosanskem Bugojnu, katerega je Slovenija odprla s tesno zmago proti domačinom (več o tem TUKAJ). »Tekma proti Bosni in Hercegovini je bila zahtevna, res da smo večino tekme nadzirali rezultat, ampak je prišlo tudi do nihanj igre,« je po prvi tekmi za ŠD Šport povedal Kljun in nadaljeval: »Pozna se, da nismo uigrani, kajti nismo bili skupaj že nekaj časa, popraviti moramo par stvari v obrambi (dogovor) ter v napadu da umiriti igro in ne smemo igrati brez glave.«

Kljun je s pivovarji podpisal štiriletno pogodbo. Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Danes sledita že dve novi tekmi. Sprva izbrance selektorja Janeza Klemenčiča ob 11.15 čaka obračun s Katarci, nato pa za potrditev prvega mesta v skupinskem delu ob 17.15 še srečanje proti Poljakom. »Katar je nekoliko lažji nasprotnik kot Poljska, ampak vseeno jih ne podcenjujemo, pričakujemo napeti tekmi v našo prid. Cilj nam je seveda prvo mesto v skupini in mislim, da nam bo z trudom tudi to uspelo!« je jasen Kljun, ki bo eden izmed glavnih adutov v boju za najvišja mesta na turnirju.

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Poleg odlične predstave v Bugojnu pa je mladega Primorca včeraj doletela še ena odlična vest. V celjskem klubu, kjer igra že od sezone 2016/2017, bo ostal vsaj do leta 2013. Prvi podpis profesionalne pogodbe je le potrdite dobrega dela in napredka, ki ga je pokazal. »Vesel sem, da sem podpisal prvo pogodbo in da so mi ponudili takšno priložnost. Cilj je seveda, da napredujem in pridobim izkušnje iz tekem in treningov. Seveda si želim igrati tako kot vsak mlad igralec, vendar o minutaži nebom govoril nič, o tem ima trener glavno besedo in zavedam se, da sem najmlajši član in še neizkušen, zato mi bo vsaka minuta na tekmah še kako koristila,« nam je povedal zdaj že polnoletni član Celja Pivovarne Laško.

Za konec pa je še potrdil, da (za zdaj) še niso obstajale možnosti o odhodu na posojo, zato ima Kljun še vedno zaupanje v ožjem vodstvu kluba. »Zaenkrat o tem še nismo govorili in niti nisem še razmišljal o tem. ostajam v Celju, potem pa bomo videli, kako naprej,« zaključi Kljun.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Bugojno 2019