Connect with us

Reprezentančni rokomet

Mladinci SP končali na šestem mestu

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Slovenska mladinska reprezentanca je svetovno prvenstvo v Španiji končala na šestem mestu, potem ko je danes v obračunu za peto mesto visoko izgubila proti Dancem s 26:34 (14:21).

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Slovenska mladinska izbrana vrsta je z današnjo tekmo za končno peto mesto na svetovnem prvenstvu v Španiji, zaključila igranje v mladinski konkurenci, tako da odhaja le še v članske vrste. Naši fantje prvenstvo zaključujejo na solidnem šestem mestu, hkrati pa jih je najbolj potolkel četrtfinalni poraz v zadnjih sekundah proti Portugalski.

Izbranci selektorja Prapotnika danes niso bili pravi. Priložnost je dobila vsa ekipa, znova pa v kadru ni bilo Mihe Kavčiča. Danci so bili enostavno boljši nasprotnik in prepričljivo dobili srečanje.

Proti Dancem brez moči

Kristjan Horžen je bil z Gašperjem Horvatom skupaj s šestimi zadetki najboljši slovenski strelec. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Slovenski rokometaši so srečanje v prvih nekaj minutah odigrali solidno ter se enakovredno kosali z Dansko, nato pa je koncentracija nekoliko padla. Nekaj napak so Danci zelo dobro izkoristili in z delnim izidom 4:0 povedli s 7:3. Selektor Saša Prapotnik je hitro reagiral z minuto odmora in v igro poslal Stefana Žabića, Miho Kotarja ter Tineta Gartnerja, a igra še vedno ni bila navdušujoča. Danski rokometaši so v trinajsti minuti vodili že za +6 (4:10), za kar je bil selektor Prapotnik primoran vzeti še drugo minuto odmora. Nemočni Slovenci tako niso uspeli priti blizu Dancem, ki so na odmor odšli z vodstvom 14:21.

Generacija ’98 se poslavlja! Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

 V drugem polčasu se je igra vsaj delno izboljšala, saj so si naši fantje še dodatno želeli zmage. Pa vendarle je bila razlika že previsoka, tako da se je dansko vodstvo gibalo med petimi in osmimi zadetki. Ob koncu je zmanjkalo časa za preobrat, tako da so Danci dobili tekmo z izidom 26:34.

Najboljša slovenska strelca sta bila s šestimi zadetki Kristjan Horžen ter Gašper Horvat.

Za omenjeno generacijo letnika 1998 je konec tekmovanj v mlajših kategorijah. Vsi ti fantje se poslavljajo od mladinske reprezentance in se selijo v članske vrste.

SP V ROKOMETU ZA MLADINCE 2019 (Španija, Pontevedra in Vigo):
TEKMA ZA PETO MESTO:

Nedelja, 27. julija, ob 11.30 (Vigo):
Slovenija
– Danska 26:34 (14:21)
Slovenija: Ferjan, Dobaj;  Žabić, Horžen 6, Horvat 6, Ocvirk 2, Rozman, Pirnat, Pipp 1, Mazej, Miha Kotar 1, Gartner 1, Košec 3, Novak 2, Marko Kotar 4; Selektor: Saša Prapotnik.

More in Reprezentančni rokomet