Connect with us

EP v rokometu do 20 let

Mladinci evropsko prvenstvo odprli z zmago proti Norveški

Foto: Slavko Kolar

Naši mladinci so evropsko prvenstvo odprli z zanesljivo zmago proti Norveški (27:19). Na drugi tekmi skupine B je Srbija vknjižila prvi točki proti Izraelu (25:28)

Na uvodni tekmi slovenske mladinske reprezentance, ki na evropskem prvenstvu, ki poteka v Celju, pričakujejo uvrstitev med najboljše ekipe, smo videli solidno predstavo. Norvežani so v uvodnih igrah izkoristili zaspan začetek naših mladincev, ki so prek Domna Novaka prvi zadetek dosegli šele po sedmih minutah.

Po vodstvu Norvežanov pri 4:2, so se naši fantje dokončno sestavili, trema je popustila in s šestimi zaporednimi zadektki se je dvorana veselila občutne prednosti domače ekipe, bilo je 8:4.

Nadaljevanje tekme je popolnoma pripadlo našim mladincem, ki se odkrito spogledujejo vsaj s polfinalom. Norvežanom niso dopustili niti najmanjše možnosti za preobrat, na trenutke pa so se s skandinavskimi nasprotniki kar poigravali. Čudežni deček, Domen Makuc, je enega od svojih zadetkov dosegel kar iz obrata in to z več kot 10 metrov.

Nova tekma naše fante čaka že jutri, 20. julija, ob 19.00. Pomerili se bodo proti današnjim srbskim nasprotnikom, Izraelcem. Prenos boste lahko spremljali tudi na Sportklubu 1.

MLADINSKO EVROPSKO PRVENSTVO, CELJE
četrtek, 19. julij, ob 19.30
SLOVENIJA : NORVEŠKA 27:19 (11:9)
Slovenija:
Makuc 5, Kosi 5, Kunst 4, Ocvirk 4, Žabič 2, Rozman 2, Kotar 2, Novak 2, Kavčič 1.
Norveška: Simonsen 5, Heldal 3, Hoffstad 3, Boilesen 2, Mitrović 2, Sandven 1, Haugseng 1, Wiedemann 1, Roenningen 1.

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in EP v rokometu do 20 let