Connect with us

Rokomet na mivki

Mivka še vedno gospodar slovenskega rokometa na mivki

Foto: Rokomet na mivki - FB

Ta vikend je v Kopru potekalo 6. državno prvenstvo v rokometu na mivki. Letošnja izvedba je bila (za zdaj) najboljša izmed vseh, saj je šlo tudi za večdnevno tekmovanje. Pri moških je slavila Mivka, pri ženskah pa ekipa Blisk.

Mivka večletni gospodar slovenskega rokometa na mivki

http://bit.ly/SD-sport-4-ROJSTNI-DANPri moških so že vse od začetka državnih prvenstev gospodarji prav rokometaši Mivke, katero je sestavljalo nekaj prvoligaških igralcev. Pri moških je poleg Mivke sodelovalo še pet ekip, in sicer BHC Ljubljana, Primorci, Shojen Papuč ter BHC Mad Max.

V tekmi za tretje mesto in posledično do bronaste medalje so po zmagi nad moštvom Shojen Papuč prišli Primorci. Državni prvaki so z zmago nad novoustanovljenim klubom BHC Ljubljana postali rokometaši Mivke, iz katere prihaja tudi najboljši igralec turnirja – Rok Setnikar. Najboljši vratar je bil Ljubljančan Nik Hvala Stojanović.

KONČNI VRSTNI RED:
1. RK Mivka
2. BHC Ljubljana
3. Primorci
4. Shojen Papuč
5. BHC Mad Max

Najboljši igralec DP: Rok Setnikar (RK Mivka)
Najboljši vratar DP: Nik Hvala Stojanović (BHC Ljubljana)

 

Blisk do naslova državnih prvakinjhttp://bit.ly/SD-sport-4-ROJSTNI-DAN

Žensko konkurenco je sestavljalo šest ekip, in sicer ŽRK Izola, ŽRK Velenje, Blisk, RK Mivvka, Naklanke in ŠDRŠ Vrhnika. Brona so se z zmago proti Mivki veselile rokometašice Velenja, za zlato pa sta se udarili ekipi Bliska in Vrhnike.

Zasedba Blisk je tako uspela slaviti ter osvojila naslov državnih prvakinj. Najboljša igralka turnirja je bila Vrhničanka Tia Robida, naj vratarka pa Špela Remškar, ki je bila prav tako iz Vrhnike.

KONČNI VRSTNI RED:

  1. Blisk
  2. ŠDRŠ Vrhnika
  3. ŽRK Velenje
  4. RK Mivka
  5. ŽRK Izola
  6. Naklanke

Najboljša igralka DP: Tia Robida (ŠDRŠ Vrhnika

Najboljša vratarka DP: Špela Remškar (ŠDRŠ Vrhnika)

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Rokomet na mivki