Connect with us

Liga NLB

Mark Ferjan po petih letih znova v domovini

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Kar smo na naši spletni strani pred tednom dni poročali, se je tudi uresničilo. Mladi slovenski reprezentančni vratar Mark Ferjan se po dolgih letih zopet vrača v domovino, in sicer bo okrepil vrste mariborskega Branika.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Mark Ferjan je obetavni mladi vratar, ki je na začetku sezone 2014/2015 podpisal za Fuchse Berlin, potem ko je prve rokometne kariere napravil pri Krim-Olimpiji. V prvi sezoni je bil pri nemškemu velikanu številka ena v vratih kadetske ekipe in z njo osvojil naslov nemškega prvaka. Nato je izjemoma vstopil celo v člansko ekipo, a resne minutaže ni dobil. Lansko leto pa je sledila posoja, ko je odšel v vrste drugoligaša Emsdettna. Član slednjega je bil dve leti, zdaj pa se po petih letih vrača v domovino.

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Okrepil bo konkurenco med vratnicama mariborskega prvoligaša, katerega je nedavno zapustil Hrvat Marin Đurica, zato so bili v klubu primorani najti zamenjavo zanj. Odlična rešitev se je zdela Mark Ferjan, katerega se je dalj časa povezovalo tudi z odhodom v Slovenj Gradec. »Zelo sem vesel, da se po petih letih vračam v Slovenijo. Mariboru bi se zahvalil za ponujeno priložnost. Rad bi redno igral in napredoval, zato sem začutil, da je to prava poteza. S svojimi obrambami bi rad ekipi pripomogel k čim boljši uvrstitvi v državnem prvenstvu, kjer nas znova čaka boj za mesta, ki vodijo v Evropo,« je za klubsko spletno stran dejal Ferjan, ki bo v novi sezoni še z enim mariborskim predstavnikom na mladinskem SP v Španiji, hrvaškim krožnim napadalcem Adrianom Miličevićem.

More in Liga NLB