Connect with us

Liga NLB

Mariborčani in Trebanjci do visokih porazov

Uroš Zorman je zabeležil prvi poraz na trebanjski klopi. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Mariborčani in Trebanjci do visokih porazov

Včerajšnji dan na prvoligaških prizoriščih je prinesel visok poraz Maribora proti hrvaškemu podprvaku NEXE-ju iz Našic, medtem ko so Novomeščani zanesljivo premagali trebanjske leve.

V včerajšnjem večeru so bile na igrišču dejavne tri dve prvoligaške zasedbe. Vijoličasti so gostovali v hrvaškem Zaprešiću in se pomerili z zasedbo NEXE-ja iz Našic, v novomeškem Marofu pa so se Krkaši pomerili s sosedi iz Trebnjega.

Našičani z odliko odpravili Maribor

Saša Barišić Jaman je blestel s petimi zadetki. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Vijoličasti so v novo sezono krenili pod taktirko novega stratega Siniše Markote, z nekaj novinci pa ekipo čaka še veliko dela, da se dodobra uigra. Včeraj se je moštvo udarilo z NEXE-jem iz Našic in slednjemu moralo priznati premoč z rezultatom 27:17 (16:9).

Pri NEXE-ju je bil s petimi zadetki najučinkovitejši slovenski legionar Saša Barišić-Jaman, pri Mariboru sta po trikrat zadela kapetan Tadej Sok ter Izidor Budja. Našičane danes čaka še pripravljalna tekma s Celjem Pivovarno Laško.

Trebanjci do prvega poraza

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Za trebanjskimi levi je še tretja pripravljalna tekma v novi sezoni. Tokrat je četa Uroša Zormana v okviru mednarodnega pripravljalnega turnirja KRKA 2020 gostovala v Novem mestu in se za uvod pomerila z domačini. Ti so skozi celotno tekmo prikazali boljšo igro in zasluženo slavili z rezultatom 28:21 (17:11).

Nocoj bo na sporedu še druga preizkušnja, in sicer obračun z avstrijskim prvoligašem Ferlachom, pri katerem igrata nekdanja trebanjska leva – Žiga Urbič in Matic Kotar.

»Krka je imela danes več želje in zbranosti, mi pa se žal nismo držali dogovora,« je bil po tekmi za klubsko spletno stran jedrnat organizator igre Leon Rašo.

PRIPRAVLJALNE TEKME PRVOLIGAŠEV:
Četrtek, 13. avgusta:
RK NEXE Našice
– RK Maribor Branik 27:17 (16:9)
MRK Krka Novo mesto
– RK Trimo Trebnje 28:21 (17:11)

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Liga NLB