Connect with us

Liga NLB

Liga NLB korak naprej v sodobnost

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport
http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Da je združenje rokometnih prvoligašev v sredini meseca septembra 2018 za novega predsednika imenovalo Sebastjana Gergeto, se je izkazalo za odlično potezo. Gergeta, po rodu Izolan, a uradno podpredsednik celjskega kluba si s tesno skupino sodelavcev prizadeva dvigniti Ligo NLB tako na višjo medijsko raven kot tudi izboljšati marketinško prepoznavnost. Tako PR ekipa Rokometne zveze Slovenije, ki bo poskrbela še za večjo pojavnost na socialnih omrežjih in drugi medijih, kot tudi ožja skupina združenja prvoligašev pospešeno delata na novostih letošnje sezone,  ki bodo pritegnile še večje število rokometnih navdušencev in novinarjev.

https://si.gorenje.com/ gorenje
  1. TEKMA KROGA:

Prva novost bo uvedba tekme kroga, ki jo bodo na socialnih omrežjih še posebej izpostavili in spodbujali gledalce k ogledu. To tekmo bosta prenašala ali RTV Slovenija ali Sport Klub. Omenjeni televiziji bosta tudi tekom letošnje sezone prenašali številne zanimive pare.

  • OBOGATEN PROTOKOL TEKME

Protokol tekme bo v novi sezoni nadgrajen. V uradno predstavitev ekip pred tekmo bomo dodali zastave obeh ekip. Pripravljamo tudi nekatere druge novosti, ki bodo naredile tekmo še bolj spektakularno.

  • ALL STAR TEKMA:
Slovenija bo januarja prihodnje leto odpotovala na EP 2020 na Švedsko. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Ena izmed glavnih zamisli ožje skupine združenja Lige NLB je tudi organizacija All star tekme, ki bo na sporedu predvidoma med božično-novoletnimi prazniki (točen datum bo znan naknadno). Na tekmi se bosta pomerili ekipa igralcev Lige NLB in članska reprezentanca, ki jo v tem terminu čakajo priprave na prihajajoče januarsko evropsko prvenstvo v Avstriji, na Švedskem in Norveškem. Svoj doprinos bodo imeli tudi gledalci, saj bodo z glasovanjem pomagali izbrati ekipo igralcev Lige NLB.

NOVA VERZIJA INFOSTAT:

Statistični portal Infostat pod okriljem Rokometne zveze Slovenije deluje že kar 15 let. Skozi vsa leta se je spletna stran zelo postarala, zato so ukrepali tudi na zvezi in s pričetkom sezone 2019/2020 posodobili celotno stran, ki bo še podrobneje skrbela za vse statistične podatke in rezultate tekmovanj RZS.

  • NAGRADE ZA POSAMEZNIKE IN EKIPE:

Dodatno medijsko in kakovostno prepoznavnost prvenstva bodo dodale tudi nagrade za posameznike in ekipe. Nagradam za najboljšega igralca kola, ki se je uvedla že v lanski sezoni, se bodo  v prihajajoči sezoni  dodale tudi druge (mesečne in letne) nagrade. Izpostaviti velja mesečno nagrado za fair play igralca.

SEZNAM NAGRAD:

  • Najboljši igralec
  • Najboljši vratar
  • Najboljša sedmerica
  • Najboljši trener
  • Fair play nagrada  – izbor v sodelovanju s sodniško organizacijo
  • Nagrada za najboljšo medijsko podobo ekipe

More in Liga NLB