Connect with us

Ženski rokomet

Krimovke prepričljivo do 6. superpokalne lovorike

Foto: Uroš Pihner/ŠD Šport

Rokometašice Krima Mercatorja so na 6. Superpokalu s 27:22 premagale novomeško Krko in tako s šesto superpokalno lovoriko na najboljši možen način začele novo tekmovalno sezono. Najboljša strelka tekme je postala kapetanka Polona Barič, ki je dosegla 10 zadetkov. Najkoristnejša igralka tekme je postala vratarka Antonija Mamić, ki je v prvem polčasu pokazala kopico izjemnih obramb.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Krimovke so tudi na šesti reprizi superpokalnega tekmovanja dokazale, da so na domačih terenih premočne za vse nasprotnice. Po letu 2014, ko se je tekmovalna sezona prvič začela s superpokalno preizkušnjo, so ljubljanske rokometašice dvakrat nadigrale Zagorje, po enkrat pa Žalec in Celje. Krkašice so jim tokrat prvič stale nasproti, a Tigrice jim niso ponudile nikakršne možnosti za morebitno presenečenje.

https://si.gorenje.com/

Zagotovo je bila Antonija Mamić v prvem polčasu glavno ime na igrišču. Z nekaj izjemnimi paradami je Krkašicam večkrat zaprla pot do zadetka in precej pomagala svojim razigranim soigralkam v napadu. Prednost je hitro naraščala in veliko priložnosti so že kmalu dobile mlade rokometašice.

Antonija Mamić je prispevala levji delež k zmagi Krima nad Novomeščankami. Foto: Uroš Pihner/ŠD Šport

Med daljšim premorom je športna direktorica Deja Ivanović prevzela nagrado za najkvalitetnejše delo z mladimi, v začetku druge polovice tekme so se gostje nekoliko približale, Tigrice so na drugi strani preizkusile več taktičnih zamisli in brez težav nadzorovale potek srečanja, ki se je končal z rezultatom 27:22. Krimovke so takoj po tekmi sedle na avtobus in se odpeljale proti Črni gori, kjer jih v prihodnjih dneh čaka več treningov in prijateljskih tekem s črnogorsko Budućnostjo.

6. SUPERPOKAL, LITIJA
sobota, 7. september, ob 19.00
RK KRIM MERCATOR : ŽRK KRKA 27:22 (17:11)
Krim Mercator:
 Barič 10, Zulić 4, Varagić 3, Vučko 3, Bon Brzin 2, van Kreij 2, Kojić 1, Žabjek 1, Rebičova 1.
Krka: Abina 4, Hotko 4, Vončina 4, Petkovič 3, Kramar 2, Rudman T. 2, Radojčič 2, Rudman A. 1.

More in Ženski rokomet