Connect with us

EHF Liga prvakov

Krimovke kljub odličnemu prvemu polčasu praznih rok

Samara Vieira je bila skupaj z Branko Konatar, s štirimi zadetki najučinkovitejša Krimovka. Foto: Uroš Pihner/ŠD Šport

Krimovke kljub odličnemu prvemu polčasu praznih rok

Aktualne državne prvakinje so v 6. kolu EHF Lige prvakinj gostovale pri madžarskemu Ferencvarošu ter po odličnih uvodnih 30 minutah, v drugem delu popustile in klonile z 32:25.

Slovenske predstavnice so na evropskem rokometnem prizorišču že imele izkušnje z madžarskimi tekmicami. Po štirih obračunih (3:1 v zmagah za FTC Ferencvaroš) so Madžarke prišle do četrte medsebojne zmage in ohranile možnost za napredovanje v nadaljnje boje najelitnejšega evropskega tekmovanja.

Odličnih 45 minut premalo za zmago na Madžarskem

Prihodnji teden v prestolnici gostuje zvezdniški CSM iz Bukarešte. Foto: Lin Gombač/ŠD Šport

Tigrice so tekmo sicer odprle solidno in se že uvodoma enakovredno kosale z Madžarkami. V 9. minuti so pričele z odlično igro in po delnem izidu 1:5, štiri minute kasneje prisilile domačinke v minuto odmora. Izbranke Uroša Bregarja so še naprej diktirale tempo igro, prednost večinoma držale v svojih rokah in na odmor odšle z izidom 14:14.

Uvodni gol Maje Svetik za 14:15 je nakazal na obetaven drugi polčas. Aktualne državne prvakinje so namreč stik z madžarskim FTC-jem držale vse do zadnjih minut tekme. V 49. minuti je Ana Kojić zadela za 23:23, nato pa madžarski stroj. Slednji je z delnim izidom 9:2 hitro nagnil tehtnico na svojo stran in domačinke so slavile z 32:25.

Pri FTC-ju je blestela Nizozemka Angela Malestein in zadela kar desetkrat, v slovenski zasedbi pa sta po štiri zadetke dosegli Samara Vieira ter Branka Konatar.

V naslednjem kolu se bo zasedba Tigric v stoženski dvorani pomerila z romunskim CSM-jem iz Bukarešte, kjer igrata tudi slovenski legionarki, Barbara Lazović ter Elizabeth Omoregie.

EHF LIGA PRVAKOV, 6. KOLO (SKUPINA A):
Sobota, 24. oktobra, ob 16.00 (Budimpešta, Madžarska):
FTC Ferencvaroš
– RK Krim Mercator 32:25 (14:14)
Malestein 10 (2), Klujber 6 (2); Vieira (2) in Konatar po 4.

LESTVICA:

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in EHF Liga prvakov