Connect with us

EHF Liga prvakov

Krimovke blizu senzacije na Madžarskem

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Krimovke blizu senzacije na Madžarskem

Rokometašice Krima Mercatorja so na izredno težkem gostovanju pri madžarskem velikanu Györa zabeležile tesen poraz, a se z evropskimi prvakinjami zares odlično kosale. Na koncu so pretehtale izkušnje in pametnejša igra v napadu.

Krimovke so se na prvi tekmi pred domačo publiko dolgo upirale precej izkušenejši madžarski zasedbi, ki je šele v zadnjih 15. minutah prišla do občutnejše razlike (21:33). Ljubljanske rokometašice so tudi na povratnem dvoboju prikazale zelo dobro igro in na odmor presenetljivo odšle z izidom 13:13. Na koncu so evropske prvakinje strnile svoje vrste in slavile z 31:26.

https:/si/si.gorenje.com/

Na koncu zmanjkalo moči za senzacijo

Madžarke so sicer sijajno odprle tekmo in z dobro igro v obrambi prihajale do lahkih zadetkov. Na semaforju je v osmi minuti kazalo že 7:2 za gostiteljice, zato je bil Uroš Bregar primoran odreagirati z minuto odmora. Slednja je popolnoma prebudila ljubljanske rokometašice, ki so naredile delni izid 1:7 in po golu Valentine Klemenčič v 22. minuti povedle z 8:9. Z enakovredno igro so se odlično kosale, na odmor pa odšle z rezultatom 13:13.

Alja Varagić je bila s petimi goli najboljša strelka Krimovk. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

V drugem delu so Madžarke nekoliko nagnile tehtnico na svojo stran in celoten drugi polčas vodile med dvema in štirimi goli, ob koncu pa je Tigricam zmanjkalo energije za morebiten preobrat ter veliko senzacijo. Domačinke so dobile obračun z 31:26.

Najboljša strelka domače ekipe je bila norveška zvezdnica Stine Bredal Oftedal, ki je zadela sedemkrat. Pri Krimu pa je pet golov dosegla levoroka bombarderka Alja Varagić. V kader aktualnih državnih prvakinj se je po več mesecih vrnila tudi Nataša Ljepoja in dosegla en zadetek.

Tigrice v naslednjem krogu čaka gostovanje na Češkem pri Banik Mostu.

EHF Liga prvakinj, 4. krog (SKUPINA D):
Sobota, 2. novembra, ob 17.00 (AUDI Arena, Budimpešta):
AUDI ETO KC Györ – RK Krim Mercator 31:26 (13:13)
Bredal Oftedal 7, Knedlikova 5; Varagić 5, Barič in Rebičova po 4.
LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in EHF Liga prvakov