Connect with us

Liga NLB

Kolaps Rika Ribnice proti Kopru

Četrti prvenstveni poraz v tej sezoni nakazuje na alarm v četi Damjana Škaperja. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Kolaps Rika Ribnice proti Kopru

Ribničani so v zaostali tekmi petega kola Lige NLB, med reprezentančnim premorom gostili favorizirano ekipo Kopra in visoko izgubili z izidom 26:30. Črni ribniški niz se nadaljuje, saj je to po Celju, Trimu in Ormožu že četrti letošnji prvenstveni poraz.

Kljub reprezentančnemu premoru sta današnja tekmeca po slabem mesecu premora odigrala tekmo, za katero so domačini veljali za favorita, ampak temu ni bilo tako. Gostje so z izjemno borbo imeli niti v svojih rokah skozi celotno srečanje in prišli do zaslužene zmage.

Suhorobarji doživeli polomijo

Uroš Rapotec je prišel do zelo pomembne zmage proti Ribničanom. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Oba tekmeca sta v tekmo krenila z mislimi po osvojitvi novih točk. Do 23. minute smo lahko spremljali izenačen dvoboj. Ekipi sta se večkrat izmenjali v vodstvu, a ne več kot dveh zadetkov. Ko so gostje tri minute pred koncem prvega dela zaradi rdečega kartona ostali brez Roka Marić, je vse kazalo, da bodo to domačini lahko izkoristili, ampak temu ni bilo tako. Koprčani so si po nekaj sijajnih priložnostih priigrali tri zadetke prednosti in na odmor odšli z rezultatom (15:12).

V drugem delu igre smo videli popolnoma drugačen obraz gostujoče ekipe, ki je na krilih sijajnega vratarja Roka Jelovčana stopnjevala svoj tempo in prihajala do vedno večje prednosti. V 53.minuti je semafor kazal največjo prednost gostov +9 (29:20). V naslednjih sedmih minutah so domačini uspeli rezultat znižati na -4,  a za večja presenečenja je zmanjkalo časa. Končni rezultat je bil 30:26.

LIGA NLB, 5. KROG:
Sobota, 7. novembra, ob 18.00 (ŠC Ribnica):
RD Riko Ribnica – RD Koper 26:30 (12:15)
Knavs 6, Setnikar 5 (1); Poklar 8 (5), Slatinek Jovičić 7

ŽE ODIGRANO:
RK Maribor Branik – RK Slovenj Gradec 26:30 (10:16)
MRK Ljubljana – RD LL Grosist Slovan 26:30 (12:16)
MRK Krka Novo Mesto – RK Jeruzalem Ormož 27:28 (14:16)

PRESTAVLJENO:
RK Celje Pivovarna Laško – RK Trimo Trebnje
RK Gorenje Velenje – MRD Dobova
RD Butan plin Izola – RD Urbanscape Loka

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Liga NLB