Connect with us

EHF Liga prvakov

Katalonci iz Zlatorog s polnim plenom točk

Katalonci iz Zlatorog s polnim plenom točk

Rokometni navdušenci so po devetih sezonah v celjskem Zlatorogu doživeli prihod velike katalonske Barcelone. Najtrofejnejša rokometna zasedba na svetu je danes pokazala, zakaj se pco letu 2015 želi vrniti na evropski rokometni vrh in celjske rokometaše zanesljivo premagala.

Arena Zlatorog je bila napolnjena do zadnjega kotička. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Obračuni z Barceloni so bili še posebej v prejšnjem desetletju izjemno napeti. Ta je bila v tistem obdobju stroj in najboljša ekipa na stari celini, ki je zaporedoma osvajala naslove. Danes je ta Barҫa, kot se po novem imenujejo le nogometne selekcije tega katalonskega velikana, drugačna ekipa, moderna, a zato prav tako močna in z željo osvojiti sam evropski vrh.

Pivovarji so bili danes precej oslabljeni. Trener Tomaž Ocvirk ni mogel računati na Gala Marguča, medtem ko sta se v kader vrnila tako Klemen Ferlin kot Tilen Kodrin. Na tribuni sta ostala tudi Gal Gaberšek, Filip Rakita.

Barcelona pokazala, zakaj sodi v vrh evropskega rokometa

Tomaža Ocvirka že v sredo čaka gostovanje pri nemškem Flensburgu. Foto: Gregor Katič/RK CPL

Pivovarji so, kot je to postala stalnica v tej sezoni najkakovostnejšega evropskega rokometnega tekmovanja, tekmo začeli z veliko mero motivacije in optimizma. Za razliko od večine prejšnjih tekem je v vratih začel Miljan Vujović. Aktualnim državnim prvakom je na uvodu tekme dokaj šlo v napadu. Povsem enakovredno so se kosali s španskim prvakom, a v končnici prvega dela so gostje pritisnili na plin in ob odmoru vodili s 14:19.

Jure Dolenec se je po dolgih letih vrnil v Zlatorog kot klubski igralec. Foto: FC Barcelona Handbol

V drugem delu so zvezdniške izkušnje pokazale svoje, a celjski vitezi se nikakor niso predali. Še naprej so se bojevito kosali z Barcelono, na koncu pa se je srečanje končalo z izidom

Pivovarji se bodo v zadnjem kolu udarili s Flensburgom. Napredovanje v izločilne boje EHF Lige prvakov jim prinaša že točka v Nemčiji ali poraz PPD Zagreba proti PSG-ju. V primeru uvrstitve med najboljših šestnajst klubov v Evropi je najpotencialnejši tekmeci Veszprem, PGE VIVE Kielce ali francoski Montpeiller, ki se v skupini B merijo za 3. mesto.

EHF Liga prvakov, 13. krog (SKUPINA A):
Nedelja, 23. februarja, ob 17.00:
RK Celje Pivovarna Laško – FC Barcelona 25:37 (14:19)
LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in EHF Liga prvakov