Connect with us

Liga NLB

Jovičićeva usoda velika neznanka pred Ribnico

Zoran Jovičić je na uvodu sezone doživel hladen tuš v Škofji Loki, prejšnji teden pa klonil v Mariboru. Foto: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

Danes je na sporedu četrto kolo Lige NLB, potem ko sta prvo tekmo v sredo odigrala Celje Pivovarna Laško in novomeška Krka, včeraj pa remizirala Butan Plin Izola in trebanjski Trimo. Derbi kola je na sporedu v Ribnici, kjer domači Riko gosti Gorenje Velenje.

Za nami je že kar nekaj izjemnih presenečenj, tudi tistih, katerih sploh nismo pričakovali. Že na uvodu je Velenjčanom spodrsnilo pri Urbanscape Loki, prejšnji teden pa tudi v Mariboru. Zelo dobro so sezono odprli rokometaši Dobove, ki so trenutno v vrhunski formi pod taktirko Benjamin Teraša. Obenem pa je škofjeloška ekipa uspešno krenila v sezono in z izjemo poraza proti pivovarjem, v prvih treh krogih zbrala 3 točke.

https:/s/si.gorenje.com/

Ribničani zmožni presenetiti Gorenje?

Vse oči današnjega prvoligaškega rokometnega večera so uprte v drevišnji derbi kola Lige NLB med Ribničani in ranjenim Gorenjem. Slednji je pričel sezono pod pričakovanji in vključno s superpokalnim dvobojem izgubil že tri tekme (Celje PL, Urbanscape Loka, Maribor Branik). Četa Zorana Jovičića je trenutno na osmem mestu, a za uresničitev željenih ciljev bo hitro potrebno dvigniti krivuljo navzgor.

Janez Gams ima popolno zaupanje v Zoranu Jovičiću. Foto: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

Čeprav je pred dnevi Branko Tamše izgubil službo v Zagrebu, se je ogromno namigovalo, da bi nekdanji celjski strateg po slabem velenjskem štartu v sezono, prevzel Gorenje. Slednji je s Tamšetom med letoma 2012 in 2013 kraljeval na slovenskem rokometnem zemljevidu in osvojil dva zaporedna naslova državnega prvaka. Pa vendarle temu ne bo tako. »Imeli smo nekaj pogovorov in vsak najbolje ve, kaj lahko naredi, da se vrnemo v zmagovite tirnice. Če je kdo kriv, sem to jaz, imel sem proste roke pri kadrovanju. A v fante verjamem,« je za Delo dejal direktor velenjskih rokometašev Janez Gams.

Dvoboj med velenjskimi in ribniškimi rokometaši se drevi v Ribnici prične ob 19.00.

Liga NLB, 4. krog:
Sobota, 28. septembra, ob 19.00:
RD Riko Ribnica – RK Gorenje Velenje
RD Koper – RK Maribor Branik
RK Slovenj Gradec – MRD Dobova

Ob 20.00:
RK Jeruzalem Ormož – RD Urbanscape Loka

Že odigrano:
RK Trimo Trebnje – RD Butan Plin Izola 27:27 (9:14) – več o tekmi TUKAJ
RK Celje Pivovarna Laško – MRK Krka Novo mesto 32:20 (18:8)

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

More in Liga NLB