Connect with us

Reprezentančni rokomet

Janc: Vujović mi je prvi ponudil priložnost v reprezentanci

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Ni dvoma, da je Veselin Vujović v štiriletnem obdobju vodenja slovenske reprezentance naredil ogromno, a za piko na i je zmanjkalo. Naredil je odlično bazo rokometašev na vseh položajih, že več let pa na desnem krilu blesti Blaž Janc, ki je pred dnevi tudi uradno prestopil h katalonski Barceloni.

http://bit.ly/SD-sport-kompresijske-nogavice

Blaž Janc je svojo športno pot začel v Sevnici, že pri 15 letih pa so ga pod svoje okrilje vzeli pri slovenskih prvakih iz Celja. Za klub iz mesta ob Savinji je nastopal vse do leta 2017, za tem pa se preselil na Poljsko h Kielcam.

Za slovensko člansko izbrano vrsto debitiral pri 19 letih leta 2016 na pripravah za nastop na olimpijskih igrah in bil kasneje najboljši strelec rokometne olimpijske odprave v Riu. Prav v Braziliji je dobil ogromno zaupanje v takratnemu selektorju Veselinu Vujoviću, ki se je s selektorskega stolčka poslovil pred dobrim tednom dni.

http://www.euro2020.sd-sport.si/

»Z Vujovićem smo naredili res nekaj izjemnih rezultatov, od uvrstitev na olimpijske igre v Rio de Janeiro, do 3. mesta na SP v Franciji. In vedno pridejo trenutki oziroma momenti, kjer ne gre vse po načrtu in je potrebno nekaj spremeniti. V zadnjem času nismo sestavili celotne tekme na najvišjem nivoju. Kaj je točen razlog sicer ne vem, ampak zagotovo je bilo s spremembo potrebno dobiti svež veter,« je uvodoma za ŠD Šport dejal Blaž Janc.

Vujović ponudil prvo pravo priložnost

Janc je bil tudi del zasedbe, ki se je januarja 2017 s svetovnega prvenstva v Franciji vrnila z zgodovinsko bronasto medaljo. Do danes je zbral 54 nastopov in zabil 176 golov.

Blaž Janc Poljsko zapušča po dveh sezonah. Foto: PGE VIVE Kielce

»Jaz moram reči, da sem z Vujovićem odlično razumel in se mu hvaležen za vse. On je bil prvi, ki mi je dal priložnost v reprezentanci in z njim sem debitiral v dresu z državnim grbom. Takoj za tem me je peljal na olimpijske igre in mislim, da sva se super ujela. On mi je ponudil priložnost, jaz pa sem mu jo poskušal vedno vrniti z maksimalnim delom,« meni mladi levičar, ki se po tej sezoni iz Kielc seli v Barcelono.

Za konec je dodal, da kljub vsej nastali situaciji še vedno cilja s soigralci na uvrstitev v kvalifikacije za olimpijske igre leta 2020 v Tokiu. »Prvenstvo je za nas zelo pomembno, saj si z njim lahko priigramo kvalifikacije za olimpijske igre, tako da ga moramo vzeti maksimalno resno in narediti prav vse za ta uspeh,« zaključuje Sevničan.

More in Reprezentančni rokomet