Connect with us

1. B DRL

Jan Debelak se seli v Ivančno Gorico

Foto: RK SVIŠ Ivančna Gorica

Rokometaši SVIŠ-a iz Ivančne Gorice so za začetek nove drugoligaške sezone pripeljali prvo okrepitev za prihodnjo sezono. Ivanške vrste bo odslej branil tudi obetavni levičar Jan Debelak.

http://bit.ly/SD-sport-4-ROJSTNI-DANTrener ivanških rokometašev Aleksander Polak, ki skupaj s predsednikom Potokarjem opravlja večino pogovorov za prihod igralcev v prihodnji sezoni, se je okrepil z obetavnim levorokim gorenjskim rokometašem, in sicer Janom Debelakom. Slednji je letos blestel v tretji ligi in bil s 138 zadetki najboljši strelec lige. Za seboj ima že kopico izkušenj z igranjem v članski konkurenci, saj je odigral že 66 tekem in prispeval kar 371 golov.

Nekdanji član Urbanscape Loke in RK Duplje, letos pa motor ekipe pri združeni ekipi Cerkelj-Radovljice, se v Ivančno Gorico podaja na posojo. »Za SVIŠ sem se odločil, ker sem potreboval nov izziv. Klub ima v prihodnosti velike ambicije. Je klub z dolgoletno tradicijo in je že večkrat dokazal da se lahko kosa tudi z najboljšimi klubi v Sloveniji. Poleg tega je zagotovo eden najboljših klubov v Sloveniji pri delu z mladimi igralci in tako ponuja odlične pogoje za napredek, kar je zame najbolj pomembno za nadaljevanje moje rokometne poti,« je ob prestopu za klubsko spletno stran dejal Debelak

Aleksander Polak bo v prihodnji sezoni imel na voljo močno prevetreno zasedbo. Foto: Rok Jošt/RK Gorenje Velenje

Tudi Polak je vesel nove in obetavne okrepitve, s katero bo po slovesu Željka in Krabonje ponudil priložnost nekaterim mlajšim igralcem: »Gre za mladega igralca ki ga poznam že od treniranja v mlajših selekcijah. Verjamem da bo s svojo delavnostjo in načinom igre, ki jo ima, lahko velik doprinos ekipi.«

Ivanški klub naj bi v ekipo pripeljal še 2-3 okrepitve. Največja luknja je nedvomno v vratih, obenem je potrebno poiskati še zamenjavo za levega zunanjega Žana Grojzdka (RD Urbanscape Loka) in Luko Zafrana, kateri še ni našel novega kluba.

Jasno je, da bodo klub poleg omenjene dvojice zapustili še Rok Željko (MRK Ljubljana), Nejc Krabonja, Domen Škorc in tudi Blaž Fink (konec kariere).

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in 1. B DRL