Connect with us

Evropska tekmovanja

Intervju z Urbanom Lesjakom pred odhodom iz Celja!

Foto: Slavko Kolar

Intervju z Urbanom Lesjakom:

Kako ste zadovoljni s sedanjim igranjem v Celju?

Trenutno sem izjemno zadovoljen z igranjem v Celju. Sicer sem tudi začel igrati rokomet v Celju. Moje želje pa so bile da zaigram za prvo ekipo Celja, kar se mi je nato tudi uresničilo. Član prve ekipe sem že osem sezon.

Pri katerih letih ste začeli igrati rokomet in kdo vas je navdušil za igranje?

Rokomet sem začel igrati pri sedmih letih oz. v 1. razredu osnovne šole. V bistvu me za igro ni nobeden navdušil, ampak smo imeli v osnovni šoli športni dan, na katerem smo preizkušali veliko športov in rokomet se mi je zdel najbolj zanimiv.

V članski ekipi ste debitirali pri 17 letih. Ali je to bilo takrat malce nenavadno?

Jaz sem pri 17 letih debitiral v drugi ekipi Celja – RK Zlatorog, v prvo ekipo pa sem prišel pri 20 letih oz. pri 19 letih, saj sem takrat za prvo ekipo debitiral leta 2010.

Pred nekaj meseci ste namignili, da je to vaša zadnja sezona v Celju. Kdaj se bi lahko zgodil odhod iz kluba?

Odhod iz Celja je zelo verjeten po tej sezoni. Ime kluba pa v bistvu še ni javno znan, ker še nekatere stvari niso popolnoma dorečene.

Kdo je bil vaš športni idol?

V mladosti sem takrat zelo občudoval Michaela Jordana, ko pa sem se začel resno ukvarjati z rokometom pa so bili to vsi vratarji. V Celju je bil takrat sigurno Perić, potem pa so bili tudi ostali vratarji – Omeyer, Hvidt, Bašić….

Koliko vam bo v nadaljevanju sezone pripomogel Ivan Slišković?

Ivan se je uveljavil ravno v Celju na tem rokometnem zemljevidu. Tukaj si je tudi prislužil vpoklic v reprezentanco in prestop v Veszprem. Gre za odličnega in borbenega igralca, ki bo velik doprinos, če bo seveda zdrav.

Kaj ste si želeli v mladosti postati po poklicu?

Veliko sem razmišljal o tem, da bi postal poklicni gasilec.

Kako ste se navadili na igro, ki jo uporablja Branko Tamše?

Brankov sistem igre je zelo preprost, tako da igralce ne sili v neke njegove odločitve, ampak se z igralci veliko pogovarja, veliko da na mnenje vsakega posameznika. Ima tudi svoj sistem treninga, v katerem ne odstopa. Pri njem pa se veliko trenira, tako da se poznajo uspehi v ekipi.

Kaj je vaš športni cilj v karieri?

Nekaj svojih ciljev sem že izpolnil. Želim si osvajati medalje z reprezentanco. Največje želje pa so, da zaigram ponovno na olimpijskih igrah ter da osvojim evropsko prvenstvo z reprezentanco in naslov EHF lige prvakov.

Foto: Slavko Kolar

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Evropska tekmovanja