Connect with us

Uncategorized

Hirscherju olimpijsko zlato, Ravnjak obstal v kvalifikacijah, Višnarjeva 5. v kvalifikacijah!

Foto: Pyeongchang 2018

Marcel Hirscher je novi olimpijski prvak v alpski kombinaciji na zimskih olimpijskih igrah v Pyeongchangu. Avstrijski šampion je upravičil status favorita ter v Pjongčangu osvojil svojo prvo zlato kolajno na olimpijskih igrah.

Hirscher, ki ima v svetovnem pokalu 55 zmag, šest naslovov zmagovalca skupnega seštevka svetovnega pokala ter štiri naslove svetovnega prvaka, je za prvo olimpijsko zlato moral čakati vse do letošnje Južne Koreje.

Srebro in bron sta pripadla Francozoma. Alexis Pinturault je za Hirscherjem zaostal 23 stotink sekunde, njegov rojak Victor Muffat-Jeandet pa je bil tretji z zaostankom 1,02 sekunde.

Za najboljši slovenski dosežek je poskrbel Štefan Hadalin (+2,42) na osmem mestu, Klemen Kosi (+2,85) je bil deseti. Martin Čater je odstopil v drugi vožnji, Boštjan Kline pa se je odločil, da v finalu ne bo startal.

* Alpsko smučanje, alpska kombinacija, moški:
ZLATO: Marcel Hirscher (Avt)
SREBRO: Alexis Pinturault (Fra)
BRON: Victor Muffat-Jeandet (Fra)

 

Tim Kevin Ravnjak neuspešen v kvalifikacijah

Slovenska deskarja Tim Kevin Ravnjak in Tit Štante sta že končala nastope v snežnem žlebu, saj se nista uvrstila v prvo dvanajsterico, ki se bo v sredo pomerila za olimpijska odličja v Pyeongchangu. Ravnjak je osvojil 16. mesto, Štante pa 25. Najboljši med 29 kvalifikanti je bil Američan Shaun White.

White je vodil že po prvi vožnji, ko je dobil seštevek točk 93,25. V drugi ga je izzval Avstralec Scotty James, ki je svoje delo opravil izjemno in prejel oceno 96,75. Toda takoj za njim se je v snežni žleb še drugič podal Američan in še izboljšal Avstralčev seštevek. Kvalifikacije je končal z oceno 98,50, oziroma le delček pod maksimalno možno oceno 100. Na tretjem mestu je končal Japonec Ayumu Hirano (95,25).

Ravnjak, finalist snežnega žleba na olimpijskih igrah pred štirimi leti v Sočiju, je kvalifikacije sicer začel zelo dobro. Za svoj prvi nastop je dobil oceno 72,50, ki mu je po prvih 29 nastopih zagotavljala finale, bil je 10. Toda v drugi vožnji so deskarji drug za drugim izboljševali prve dosežke, 21-letni Slovenec je zdrsnil iz prve dvanajsterice. V drugo se mu ni izšlo, saj se po tretjem skoku ni obdržal na deski, želje po napredovanju pa se se razblinile.

“Že včeraj, ko sva se s trenerjem pogovarjala, kakšen pristop bom pokazal, sem se odločil, da bom šel na vse ali nič. Vožnja, ki sem jo pokazal v prvi vožnji, je trenutno moja najbolj zahtevna in sem nanjo izjemno ponosen in zadovoljen. Bile so neke majhne napake, a je bila solidna in sodniki so jo lepo ocenili,” je bolje izveden nastop na igrah ocenil Ravnjak.

Štante je v prvi vožnji prejel oceno 24,50, v drugi je bil bolj prepričljiv ter je prejel oceno 52,25, kar je bilo dovolj za 25. mesto.

Višnarjeva odlična 5. v kvalifikacijah!

Višnarjevi 5. kvalifikacijski čas v šprintu, Razingerjeva obstala v kvalifikacijah!

V kvalifikacijah je izmed štirih Slovenk izpadla le Nika Razinger. Najboljša Slovenka je bila s 5. mestom Katja Višnar, medtem ko sta bili Anamarija Lampič 11. (+7,83) ter Alenka Čebašek 29. (+14,64). Nika Razinger pa je današnjo tekmo zaključila na 52. mestu (+26,37).

Klasični šprint brez Fabjanove

Italijanski trener v slovenski tekaški reprezentanci Stefano Saracco, je nekoliko presenetil z izbiro tekmovalk in na klasični šprint ni uvrstil slovenske zastavonoše, Vesne Fabjan, ki je prav v tej disciplini pred štirimi leti v Sočiju osvojila bronasto kolajno.

“Težko je izpustiti kakovostno tekmovalko. To je del športa, rezultati so glavni,” je za Televizijo Slovenija povedal Saracco. Fabjanova je razočarana nad komunikacijo. “Ko sem prišla sem na prizorišče, sem dobila informacijo, da nisem v ekipi. Glavni trener mi je razložil, kako in kaj. Da se je odločil na podlagi rezultatov,” je izjavila nezadovoljna Fabjanova za MMC.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Uncategorized