Connect with us

Uncategorized

Doping še naprej ostaja udarna novica OI v Pjongčangu

Doping še kar naprej ostaja najbolj udarna novica olimpijskih iger. Tokrat so na zimskih olimpijskih igrah odkrili štiri športnike, ki so na tekmovanjih uporabljali prepovedane substance. Med četverico je tudi Slovenec, hokejist Žiga Jeglič.

 

 The ice hockey player tested positive for a drug that opens the airways to the lungs

Žiga Jeglič proti Slovaški, FOTO: THE SUN

KEI SAITO

Začeli bomo z Japoncem Keijem Saitom, ki tekmuje v hitrostnem drsanju. Zanimivo je, da so Japonca testirali še preden je začel z olimpijskimi nastopi in njegovi rezultati so pokazali, da je Japonec uporabil diuretik acetalozamid. To je posebno zdravilo, ki pospešuje nastajanje seča v ledvicah. Seveda je Saito uporabo diuretika odločno zanikal.

Kei Saito, FOTO: TRANFORCANDY NEWS

ALEKSANDR KRUŠELNICKI IN NADŽEDA SERGEJEVA

Svetovna protidopinška zveza je morala odvzeti novo medaljo Rusije, ki trdi, da njihovi športniki ne uporabljajo in da ne bodo uporabljali prepovedanih substanc. Aleksandr Krušinevski, igralec curlinga, ki je skupaj s svojo ženo Anastazijo Brizgalovo v Pjongčangu osvojil bronasto medaljo, je bil spoznan za krivega pri jemanju dopinškega sredstva. Uporabil je meldonij, ki obenem tudi popestri spolne odnose. Ali ga je uporabil za tekmo proti norveški ekipi ali pa za proslavljanje s svojo ženo Anastazijo ocenite sami. Aleksandr je sprva odločno zanikal uporabo meldonija in se odločil, da ne bo pričal na Mednarodnem športnem sodišču : “Menim, da je to pod trenutnimi pravili nekoristno in brezpredmetno”, je na ruski tiskovni konferenci komentiral Rus.

Aleksandr Kruszelnicki (L) i Anastasija Bryzgałowa

Aleksandr Krušinevski (levo) in Anastazija Brizgalova (desno), FOTO: ONET SPORT

Še en ruski primer dopinga je odprla Nadžeda Sergejeva, ki je v vožnji z bobom dvosedom uporabila prepovedano snov, ki pomaga pri zdravljenju srca. Zanimivo je, da ji zdravniki tega zdravila niso predpisali. Sergejeva je sicer skupaj z Anastazijo Kočeržovo olimpijsko preizkušnjo v bobu dvosedu končala na 12. mestu.

Rezultat iskanja slik za NADEŽDA SERGEJEVA

Nadžeda Sergejeva (levo) in njena sotekmovalka Anastazija Kočeržova (desno), FOTO: Direktno

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Uncategorized