Connect with us

1. B DRL

Domače Kodeljevo in zvestoba klubu ga je vrnila na Slovan

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

RD LL Grosist Slovan je pred dnevi potrdil prihod ene izmed največjih odmevnih okrepitev v zadnjih sezonah. Na Kodeljevo se namreč po dolgih letih vrača nekdanji reprezentant in otrok kluba Matevž Čemas, katerega je domača dvorana Kodeljevo in zvestoba do kluba vrnila v prestolnico.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Ljubljanski rokometni javnosti imena Matevž Čemas ni potrebno veliko predstavljati. Igralsko pot je začel pri domačem Slovanu, kjer je za člansko ekipo debitiral v sezoni 2005/2006. Sledila je uspešna evropska zgodba, katere je bil Čemas eden izmed glavnih nosilcev. V sezoni 2011/2012 se je podal na Obalo h koprskemu Cimosu in igral celo v četrtfinalu EHF Lige prvakov proti madridskemu Atleticu, vendar se mu ni uspelo vpisati med strelce.

https://si.gorenje.com/

Po žalostnem koncu koprskega prvoligaša, se je Ljubljančan v sezoni 2012/2013 odpravil v Ribnico, sezono kasneje pa znova okrepil Slovan, ki je imel z direktorjem Ostreličem visokorasle, a neuspešne načrte. Kasneje je igral še na Madžarskem, v Švici, prvi del lanske sezone pa je preživel v Avstriji. V spomladanskem delu se je zaradi družinske situacije odločil vrniti domov in že lani treniral na Kodeljevem. Zdaj v klub tudi uradno prihaja, a kot izjemna okrepitev v boju za povratek v Ligo NLB.

Ni dvoma, da si izkušeni ljubljanski bombarder želi spisati še eno pozitivno zgodbo, preden konča z igralsko potjo. A o tem še ne razmišlja, saj namerava v Ljubljani igrati vsaj Ligo NLB, če ne celo končnice za prvaka.

Spodaj si preveri, kaj je povedal ob vrnitvi na Kodeljevo:

More in 1. B DRL