Connect with us

Liga NLB

Disciplina bo nedvomno v ospredju

Mirko Skoko se vrača na klop Novomeščanov. Foto: Danilo Kesič/MRK Krka Novo mesto

Disciplina bo nedvomno v ospredju

Naše napovedi so se uresničile. Mirko Skoko je tudi uradno prevzel novomeško zasedbo, katero bo vodil po enem letu in pol premora. Rezultatskega cilja nima, saj želi sprva uvesti red in disciplino v ekipo. Prav tako meni, da je fantom v zadnjem času primanjkovalo motivacije ter samozavesti, kar je posledica slabih rezultatov.

Zadnjo sezono in pol je počival, zdaj se ponovno vrača v slovenski prvoligaški rokomet. Glavni cilj ima Krkaše dvigniti iz rezultatske krize, ki se vleče že nekaj časa. Novomeščani so namreč v uvodnih osmih kolih slavili le enkrat, s Skokovim prihodom pa se obetajo boljši časi za klub.

Skoko je pred dvema letoma slavil superpokalni naslov. Foto: Danilo Kesič/MRK Krka Novo mesto

»Res je, povabilo vodstva kluba me je presenetilo. Če nebi verjel v ekipo, tega izziva nebi sprejel. Moja naloga še zdaleč ne bo lahka, a kot sem poudaril, verjamem v fante in poskušali bomo narediti vse, da popravimo vtis v slovenskem rokometnem prostoru,« je uvodoma v pogovoru za spletno stran kluba spregovoril Skoko.

41-letni Srb bo na klopi farmacevtov debitiral že prihodnji teden, ko se bo udaril z Izolani. Njegov glavni cilj je vrnitev discipline ter samozavesti v slačilnico. »Kar se moje avtoritete tiče lahko rečem, da vsi mladi fantje potrebujejo trdo roko. Mislim pa, da po tej moji dvoletni pavzi, bo disciplina nedvomno v ospredju, ker jo potrebujejo zavoljo dobrega dela, ki se iz treningov prenese na tekme. Kot sem opazil, fantom primanjkuje motivacije, želje, velik problem vidim tudi v pomanjkanju samozavesti. To jim želim povrnit, poleg tega pa jih popeljat v neke smernice, kjer bodo začutili, da so dobri, da zmorejo. Ampak čez noč se na da veliko spremeniti,« dodaja Skoko.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Liga NLB