Connect with us

EHF Liga prvakov

Celjska legenda na klop evropskega prvaka

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Iz Makedonije so se včeraj čedalje bolj začele širiti govorice, da se bo na trenerski stolček aktualnega evropskega klubskega prvaka Vardarja iz Skopja usedel kar športni direktor kluba, in sicer Edvard Kokšarov, ki je velik pečat pustil tudi v Celju. Kokšarov bo namreč zamenjal dosedanjega trenerja Davida Pisonera, ki ga odslej čaka vloga pomočnika trenerja.

Praktično ni polnoletnega Celjana, ki ne bi poznal Edvarda Kokšarova. Legendarni Rus je v knežjem mestu igral kar 12 let in leta 2004 osvojil tudi evropski klubski naslov. Kasneje je nove izzive našel tudi v skopskem Vardarju, in sicer sprva vodil žensko ekipo, kasneje prevzel koordinacijo vseh reprezentančnih selekcij, nenazadnje pa opravljal vlogo športnega direktorja v makedonskem velikanu.

https:/si/si.gorenje.com/

Po visokem porazu nad THW Kielom (20:31) sta se direktor Kokšarov in lastnik Sergej Samsonenko odločila za spremembe ter dosedanjega trenerja Davida Pisonera postavila na mesto pomočnika in sprejela odločitev, da bo mesto prvega trenerja (začasno) prevzel kar Kokšarov. Slednji zadnji dve leti vodi rusko izbrano vrsto.

More in EHF Liga prvakov