Connect with us

Liga NLB

Celjanom uspel veliki met: V Zlatorog prihaja hrvaški vratar

Foto: RK CPL

Celjski rokometaši že sestavljajo ekipo za prihodnjo sezono. Dlje časa je jasno, da bo klub zapustil izkušeni vratar Klemen Ferlin (več TUKAJ), slednjega pa bo med vratnicama zamenjal nekdanji zvezdnik poljskih Kielc Filip Ivić.

27-letni Ivić trenutno igra pri nemškem Gummersbachu, pred tem pa branil barve hrvaškega PPD Zagreba in poljskih Kielc. Član prvega je bil kar šest sezon, v času, ko so v Evropi posegali po četrtfinalnih obračunih in se večkrat srečali tudi s Celjem. Podobno je bilo tudi takrat, ko je nastopal za poljske Kielce. Za slednje je nastopal tri sezone in v tem času nastopil tudi na zaključnem turnirju v Kolnu, kjer je v sezoni 2018/19 osvojil četrto mesto. Za hrvaško reprezentanco je nastopal v času, ko je igral za Zagreb in je do sedaj zbral 37 nastopov, sodeloval na svetovnem prvenstvu 2013 (3. mesto) in 2015 (6. mesto).

Za nemški Gummersbach je podpisal v času, ko je bil ta še član Bundeslige, a je še pred prihodom Ivića izpadel v drugo ligaško konkurenco, zato si hrvaški vratar želi novega izziva in okolja, kjer bo lahko znova pokazal in dokazal svojo vrednost. Prepričan je, da je to našel v Celju, s katerim je sklenil dveletno pogodbo.

Foto: Balkan Handball

»Celje je klub s tradicijo, eden največjih na tem področju, igra ligo prvakov, ima odličen sistem dela ter super ekipo in prepričan sem, da se bom hitro vklopil. Na vsakem treningu, na vsaki tekmi bom delal maksimalno in dajal vse od sebe. Veselim se prvih tekem tu v Zlatorogu kot domačin, velikokrat sem namreč tu gostoval kot igralec nasprotne ekipe in bil navdušen nad vzdušjem polne dvorane,« je dejal Filip Ivić.

More in Liga NLB