Connect with us

EHF pokal

Cehte in Lesjak strla odpor Makedoncev, Zarabec odličen proti Špancem

Foto: THW Kiel
Foto: THW Kiel

Ta vikend se je z obračuni začel tudi skupinski del EHF pokala. Spomladi bomo v drugem najkakovostnejšem tekmovanju spremljali najmanj šest slovenskih rokometašev. Prvi trije (Aljaž Lavrič, Saša Barišić-Jaman in Patrik Leban) so z NEXE-jem slavili pomembno zmago pri madžarski Tatabanyi, glavni junak tekme pa je bil z golom v zadnji sekundi prav Patrik Leban (več o tekmi klikni TUKAJ). Hannover (Nejc Cehte in Urban Lesjak) sta v soboto vendarle strla odpor makedonskega Eurofarm Rabotnika, Miha Zarabec pa je suvereno opravil s španskim Granollersom.

http://bit.ly/SDSPORT-pasicaVsa šesterica slovenskih rokometašev, ki naše barve zastopajo v skupinskem delu EHF pokala, ima precej vidno vlogo. Uvodno tekmo skupinskega dela sta v petek odigrala madžarska Tatabanya in hrvaški podprvak NEXE. V prvem polčasu je blestela domača zasedba, v drugem delu pa so se Hrvati prebudili in z odlično obrambo hitro izenačili. V zadnji sekundi jim je z odličnim prodorom Patrika Lebana uspelo priti do pomembne zmage, tekma pa se je končala z rezultatom 27:28 (18:14).

Hannover, katerega barve kluba branita tudi slovenska reprezentanta Nejc Cehte in Urban Lesjak, je v domači dvorani gostil makedonsko zasedbo Eurofarm Rabotnika. Varovanci trenerja Carlosa Ortege so bili v soboto oslabljeni za Pavela Atmana in Christiana Ugaldeja, čigar odsotnost obeh se je precej poznala. Makedonci so nemški ekipi nudili odličen odpor, ki je bil komajda strt. Hannover je slavil s 24:21 (16:14), Nejc Cehte pa se je izkazal s tremi zadetki. Lesjak se je prav tako izkazal v vratih. »Tekma je bila vseh šestdeset minut napeta, vendar smo zadovoljni z dvema točkama,« je za spletno klubsko stran dejal Carlos Ortega.

Za Miho Zarabcem je letošnja sezona ena izmed najslabših v zgodovini. Foto: THW Kiel

Miha Zarabec je prispeval štiri zadetke. Foto: THW Kiel

Miha Zarabec je s THW Kielom gostoval pri španskemu Granollersu in zabeležil visoko zmago z 22:33 (11:18). Slovenski reprezentant je imel ob zmagi vidno vlogo in se izkazal s štirimi zadetki.

EHF pokal, 1. krog (skupinski del):

SKUPINA B:

Petek, 8. februarja, ob 19.00 (Audi Arena, Györ):
Grundfos Tatabanya – RK NEXE Našice 27:28 (18:14) – več o tekmi klikni TUKAJ
Lavrič 0, Barišić-Jaman 2, Leban 1.

Sobota, 9. februarja, ob 19.30:

TSV Hannover Burgdorf – HC Eurofarm Rabotnik 24:21 (16:14)
Cehte 3, Lesjak.

SKUPINA D:

Nedelja, 10. februarja, ob 19.30:
Fraikin BM Granollers – THW Kiel 22:33 (11:18)

Miha Zarabec  4.

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in EHF pokal