Connect with us

Reprezentančni rokomet

Bezjak za selektorja vidi Slovenca

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Te dni vsa slovenska rokometna javnost razmišlja o nasledniku Veselina Vujovića, ki se je s selektorskega stolčka slovenske moške izbrane vrste poslovil pred dobrim tednom dni. Številni omenjajo Juana Carlosa Pastorja, nekdanji reprezentant Marko Bezjak pa bi kot najprimernejšega videl Branka Tamšeta ali Uroša Zormana.

Marko Bezjak je reprezentančno kariero zaključil letos oktobra. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Reprezentančno slovo Marka Bezjaka je pred tedni na novinarski konferenci za oktobrsko reprezentančno akcijo razkril kar selektor Vujović. Slednji se zdaj poslavlja s položaja slovenskega selektorja, tako da je izkušeni Ormožan in dolgoletni član nemškega Magdeburga tudi sam uradno sporočil konec reprezentančne kariere.

»Za slovo sem se na koncu odločil, ker imam določene težave tako z nogo kot ramo. Ravno na tekmi proti Hannovru pred tisto akcijo, ko sem sporočil svojo odločitev, sem si poškodoval ramo in to je bil odločilni trenutek, da sem se odločil reprezentančno zgodbo zaključiti,« je za Ekipo SN spregovoril Marko Bezjak.

https:/si/si.gorenje.com/

»Takšen, kot sem trenutno, pa niti ne bi imelo smisla iti na evropsko prvenstvo, ker vemo, kako si tam sledijo tekme. Reprezentanci ne bi mogel dati, kar bi želel sam in kar bi od mene pričakovali drugi. Bila je logična odločitev. Nima smisla odlašati, raje dam možnost drugim, ki bodo bolje pripravljeni od mene,« dodaja otrok ormoškega kluba.

Najprimernejši človek Tamše ali Zorman

Številni govorijo, kdo bo zamenjal Črnogorca na selektorskem položaju. V intervjuju za Delo je celo nekdanji selektor Matjaž Tominec spregovoril, da ne bi imel nič proti vnovičnem prihodu na selektorski stolček. Juan Carlos Pastor je potrdil, da ni bilo nobenih stikov, katerega pa bi Bezjak izbral?

Branko Tamše je bil nazadnje v Zagrebu in tam zdržal devet mesecev. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Težko je reči, ampak zagotovo nekih velikih sprememb ne bo moglo biti. Kdorkoli že bo, jih ne bo mogel niti narediti. Igralski kader bo zagotovo ostal enak. Mislim, da bi moral biti nekdo, ki pozna res vse igralce in ki mu ti zaupajo. Če bi vprašali mene, mislim, da bi moral biti slovenski trener. Recimo Branko Tamše. On je skoraj z vsemi igralci sodeloval v klubih, ki jih je vodil, in jih res dobro pozna,« je za edini slovenski športni časnik dejal Bezjak in se dotaknil tudi drugega slovenskega kandidata Uroša Zormana, s katerim je dolga leta v reprezentanci tvoril par na položaju organizatorja igre.

»Uroš je bil super igralec, ki ve vse o rokometu. Ko pravijo, da potrebuje čas in izkušnje … Jaz pravim, da si ali nisi. Tudi če bi prevzel Uroš, ne bi bil noben problem, čeprav ni vodil še nobene članske ekipe,« zaključuje triintridesetletnik.

More in Reprezentančni rokomet