Connect with us

Evropska tekmovanja

Barišić-Jaman z Našicam do točke proti Celju

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se v dvorani Zlatorog pomerili s hrvaškimi podprvaki, ekipo Nexe Našice, ki jo vodi pomočnik selektorja hrvaške reprezentance, Hrvoje Horvat.  Po zelo izenačeni tekmi in napeti končnici sta se ekipi razšli z 27:27.

V 7. krogu Seha Gazprom Lige sta nam Celje in Nexe uprizorila zelo izenačen dvoboj. Celjani so bolje začeli, v 22. minuti so po zadetku Suholežnika prišli do največje prednosti na tekmi (10:6), a so gostje do polčasa uspeli rezultat izenačiti na 12:12.

Saša Barišić Jaman rešil Našice

Barišić-Jaman, ki je pri 34 letih vnovič prejel poziv v reprezentanco. Foto: Slavko Kolar.

Zelo pomembno vlogo pri gostih je odigral slovenski reprezentant, ki je bil deležen tudi zadnje reprezentančne akcije. Saša je 7-krat meril v polno, poleg tega pa je še 6-krat asistiral za gol. Najbolj je prišel do izraza proti koncu prvega dela, ko je s tremi zadetki pomagal k izenačitvi rezultata do konca polčasa.

Okrnjena zasedba ni uspela

Marguč je bil s črte sedmih metrov 100% (4/4).

Domači so nastopili v nekoliko okrnjeni zasedbi, kar se je poznalo v drugem polčasu, ko se jim ni uspelo ponovno “odlepiti” na 3-4 zadetka. Mitrovića ne bo do konca sezone, a proti Našicam niso nastopili Mlakar, Mačkovšek, Dujshebaev, svoj nastop pa ni zabeležil tudi novinec Slišković. Po zelo borbeni in agresivni igri sta se ekipi razšli z delitvijo točk. Pri domačih je bil najbolj razpoložen Marguč, ki je dosegel 7 zadetkov, na drugi strani je bil ravno tolikokrat uspešen prej omenjeni Barišić-Jaman. Vratarja Lesjak in Panjtar sta 10-krat ustavila strel gostov, medtem, ko je gostujoči vratar Pilipovic ubranil 9 strelov.

Celjani v boljšem položaju

Po tej tekmi so Celjani z enajstimi točkami trenutno na 4. mestu, Nexe pa je s petimi na 8. mestu in kot kaže letos nima nobenih možnosti za prva 4 mesta, ki vodijo v borbo za naslov prvaka. Ob 20:45 sledi še tekme med Gorenjem in PPD Zagrebom.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Evropska tekmovanja