Connect with us

Uncategorized

Jansrud do 3. globusa, Bogatajeva v Oslu na 12. mestu

Vikendi v marcu nas peljejo do konca zimske sezone 2017/2018. Danes se je v  Kvitfjellu končala predzadnja tekma za alpske smučarje, kjer je na domačem terenu z zmago v veleslalomu za potrditev malega kristalnega globusa končal Norvežan Kjetil Jansrud. Po včerajšnji ekipni tekmi v smučarskih skokih, kjer so naši orli končali šesti, zmage pa so se razveselili olimpijski prvaki Norvežani v Oslu na Hollmenkolnu sledi še posamična tekma. Tudi slovenske orlice so skakale v Oslu. Najboljša je bila Bogatajeva na 12. mestu.

 

Kvitjefell ustvarjen za Kjetila Jansruda

Na predzadnji preizkušnji za alpske smučarje v Kvitjefellu, se je danes za kristalni globus borilo kar šest smučarjev! A očitno je domač teren dal krila rojaku Kjetilu Jansrudu, saj je z zmago tudi potrdil osvojitev njegovega 3. kristalnega globusa. Njegov največji konkurent Aksel Lund Svindal je odstopil, Hannes Reichelt je bil le 7., kar je pomenilo, da je razlika narasla na več kot sto točk. Za njim sta ostala še Avstrijec Feuz na 2. in Francoz Brice Roger, ki je nastopil z visoko štartno številko 49. Najbolje je od slovenskih smučarjev peljal Martin Čater, a je po drugem merjenju vmesnega časa, kjer je zaostal le za Jansrudom, odstopil in tako ostal brez finala v Äreju. Točke se obetajo le Klemnu Kosiju, ki je končal 29., Miha Horbat je končal kot 44-ti. Poleg Čatra na finalu ne bomo videli Boštjana Klineta, ki je v prvi seriji pristal na 37. mestu in ostal brez finala.

Rezultat iskanja slik

Kjetil Jansrud do svojega 3. globusa, FOTO: SnowsportCulture.com

Hollmenkolen prizorišče obeh spolov smučarjev skakalcev

Norveški skakalci, ki so osvojili zlato na ekipnem tekmovanju v Pjongčangu so dobili ekipno tekmo pred domačimi navijači na slovitem Holmenkollnu nad Oslom. Slovenija je v finalu izgubila eno mesto in končala na šestem. Najboljši od naših skakalcev je bil Peter Prevc, ki je skočil 130,5 m in 130,0 m. Danes pričakujemo še posamično tekmo smučarjev skakalcev v poletih. Tekma se bo začela petnajst minut čez 16-to uro. V Oslu pa se je že končala tekma za smučarske skakalke. Spet je vso konkurenco odpihnila Maren Lundby, saj je na tekmi na veliki napravi vse smučarke skakalke premagala za več kot 30 točk. Najboljša slovenska orlica je bila Urša Bogataj, saj si je priskočila 12. mesto.

Urša Bogataj na veliki napravi v Oslu 12-ta, FOTO: SZS

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Uncategorized