Connect with us

Prestopi

William Accambray prihodnjo sezono v Meškov Brest

Accambray je letos v Celje prispel kot odmevna okrepitev. Foto: Andrej Feldin/RK Celje Pivovarna Laško

William Accambray prihodnjo sezono v Meškov Brest

Celjsko moštvo bo po tej sezoni zapustila kopica igralcev, eden izmed njih pa je tudi francoski zvezdnik William Accambray, kateremu je potekla posoja pri aktualnih državnih prvakov. Kljub zanimanju iz Francije, se bo v prihodnji sezoni odpravil v Belorusijo in tam okrepil vrste aktualnega prvaka Meškova iz Bresta.

Beloruski prvak Meškov Brest se je za prihodnjo sezono okrepil z občasnim francoskim reprezentantom Williamom Accambrayem, ki je letos igral za celjski klub.

Nekdanji olimpijski, svetovni in evropski prvak je prišel v klub z veliko tradicijo. Vili, kot so ga poimenovali številni celjski rokometni privrženci, je v preteklosti igral še za Montpellier, PSG ter madžarski Veszprem.

Montpellier je okrepil že pri rosnih sedemnajstih letih ter tam igral vse do leta 2014, ko se je nato podal k velikanu Parizu. Sledil je odhod v Veszprem, pri katerem ni veliko igral, zato so ga Madžari posodili Celjanom.

Z Meškovom je podpisal enoletno pogodbo, tam pa si kruh letos služita tudi Vid Poteko, ki se prihodnje leto vrača v Celje ter Simon Razgor, katerega je usoda še neznana. Accambray se prihodnjo sezono v Belorusijo odpravlja skupaj z Jako Malusom.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Prestopi