Connect with us

VIDEO

VIDEO: Domen Makuc vabi v Laško!

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport
Will Bayley, aktualni svetovni in paraolimpijski prvak v namiznem tenisu in Domen Makuc, mladinski evropski prvak v rokometu, vabita v Laško med 8. in 11. majem na 16. Slovenia Open Thermana Laško 2019

Domen Makuc je danes obiskal dvorano Tri lilije v Laškem, kjer bo od jutri dalje potekal tradicionalni turnir za športnike invalide v namiznem tenisu. Gre za že 16. Slovenia Open Thermana Laško, s kar 700 udeleženci iz 44 držav, ki se bodo med 8. in 11. majem borili za pokal, kot tudi za kvalifikacije za nastop na Paraolimpijskih igrah.

Gre za največji tovrstni turnir na svetu, ko bodo na delu najboljši športniki invalidi, ki dokazujejo, da so meje le v glavah, sami pa jih iz dneva v dan premagujejo. Za kako vrhunske športnike gre, se je lahko sam prepričal tudi Domen Makuc, ki seveda namizni tenis igra le ljubiteljsko, danes pa se je lahko pomeril z aktualnim olimpijskim in svetovnim prvakom, Willom Bayley-jem iz Velike Britanije: “Počaščen sem, da sem se lahko danes malo preizkusil s tako uspešnim igralcem, kot je Will. Seveda mu nisem bil niti malo konkurenčen, ampak, ko je odigral na le nekaj odstotkih svojih zmožnosti, potem sva lahko odigrala nekaj izmenjav (smeh). Doma večkrat odigramo partijo namiznega tenisa in do danes sem mislil, da sem dober in da znam igrati, ampak sedaj ko mi je stal nasproti Will, sem videl, da temu ni tako. Njegov trener nam je predstavil njegovo celotno zgodbo, omejitve, kako trenira po šest ur na dan, kako se trudi doseči cilj, ki si ga je zastavil ter kakšna je bila prvotna pot do uspehov in lahko rečem le poklon do tal. Takšna odločnost nas lahko nauči veliko. Kljub omejitvam, ki jih ima on, oziroma ostali športniki invalidi, s treningom, odrekanjem, borbo, dosegajo uspehe in rezultate, ki so nam lahko vsem le za vzor. Že samo zaradi tega se jih splača podpreti v živo v Laškem, iz prve roke pa vam lahko zagotovim, da igrajo izjemen namizni tenis.

Kako sta se merila Domen in Will, pa si lahko ogledate SPODAJ:

Vir: RK Celje Pivovarna Laško

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in VIDEO