Connect with us

EHF pokal

Velenjčani začenjajo EHF pokal v 1. krogu kvalifikacij

Velenjčani odhajajo na gostovanje v Škofjo Loko. Foto: Jurij Kodrun/RK Gorenje Velenje
Foto: RK Gorenje Velenje/Jurij Kodrun

V novi sezoni bodo rokometaši Gorenja Velenja nastopali v Pokalu EHF. S sedeža evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju so v torek sporočili, da se bodo črno-rumeni v boju za mesto v skupinskem delu tekmovanja morali podati že skozi prvo izmed treh kvalifikacijskih sit.

RK Gorenje Velenje je eden izmed 11 klubov, ki se bodo v žreb za 1. krog kvalifikacij podali kot nosilci. Možni tekmeci so Käerjeng (Luksemburg), Dragunas Klaipeda (Litva), Batumi (Gruzija), Glasgow (Velika Britanija), Alingsas (Švedska), Varaždin 1930 (Hrvaška), Bern (Švica), Koper (Slovenija), Potaissa Turda (Romunija), Hafnarfjordur (Islandija) in Insignis West Wien (Avstrija). Ples kroglic bo na sporedu prihodnji torek, 17. julija, ob 11. uri na Dunaju.

Kvalifikacijski pari se bodo pomerili po sistemu tekem doma in v gosteh. Prvi obračuni so predvideni za 1. oziroma 2. september, povratne pa teden dni kasneje. V 2. krog kvalifikacij se bodo uvrstila moštva, ki bodo v seštevku rezultatov obeh tekem imele boljšo razliko med danimi in prejetimi zadetki. V primeru skupnega neodločenega izida bo o napredovanju odločalo večje število doseženih zadetkov v gosteh. šestnajst zmagovalcev kasnejšega 3. kola kvalifikacij si bo zagotovilo nastope v skupinskem delu Pokala EHF, ki bodo na sporedu od sredine februarja dalje.

SISTEM TEKMOVANJA IN EKIPE V POKALU EHF

ŽREB 1. KROGA KVALIFIKACIJ POKALA EHF:

Nosilci: Dubrava (Hrvaška), Kadetten Schaffhausen (Švica), Gorenje Velenje (Slovenija), CSA Steaua Bukarešta (Romunija), Porto (Portugalska), Selfoss (Islandija), Talent Robstav M.A.T. Plzen (Češka), Železničar 1949 (Srbija), OCI-Lions (Nizozemska), Pölva Serviti (Estonija) in Besa Famgas (Kosovo).

Nenosilci: Käerjeng (Luksemburg), Dragunas Klaipeda (Litva), Batumi (Gruzija), Glasgow (Velika Britanija), Alingsas (Švedska), Varaždin 1930 (Hrvaška), Bern (Švica), Koper (Slovenija), Potaissa Turda (Romunija), Hafnarfjordur (Islandija) in Insignis West Wien (Avstrija).

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in EHF pokal