Connect with us

Uncategorized

V velenjsko Rdečo dvorano prihajata Bezjak in Ovniček

Velenjčani bodo imeli težko delo v skupinskem delu EHF pokala. Foto: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

Danes je potekal žreb skupinskega dela EHF pokala, kjer so Velenjčani izvedeli tekmece. V Rdečo dvorano bodo prihajali številni velikani, med njima celo sloviti Magdeburg in tudi HBC Nantes.

Velenjski rokometaši so letošnjo evropsko sezono začeli v Srbiji, in sicer uspešno slavili obe tekmi proti srbski Metaloplastiki, ki je v prejšnjem stoletju veljala za močno evropsko velesilo. Tokrat je srbski predstavnik še daleč od pota stare slave, zato se je velenjska zasedba uspešno podala v tretji krog. Tam jih je pričakal makedonski Metalurg Skopje. Slednji v Sloveniji ni uspel slaviti, pred domačo publiko pa je iztržil remi, kar ni zadostovalo za morebitno napredovanje v skupinski del EHF pokala.

https:/si/si.gorenje.com/

Velenjčani so sicer v skupinskem delu EHF pokala nazadnje preživeli v sezoni 2014/2015, ko so prišli vse do finala drugega najkakovostnejšega evropskega tekmovanja. Takratno zasedbo, ki ga je vodil Gregor Cvijič, so sestavljali Niko Medved, Staš Skube, Nejc Cehte, Mario Šoštarič, brata Burić, pa tudi zdajšnji velenjski direktor Janez Gams.

V Rdečo dvorano prihajata nemški in francoski velikan

Današnji ples kroglic je določil, da se bodo velenjske ose merile v skupini C, skupaj z nemškim Magdeburgom, francoskim HBC Nantesom ter španskim Ademar Leonom. Čeprav so možnosti za napredovanje v izločilne boje zelo majhne, pa vseeno se v Rdeči dvorani še posebej na tekmi z Magdeburgom in Nantesom obeta lepo število gledalcev.

SKUPINSKI DEL EHF POKALA (ŽREB):
SKUPINA A:
MT Melsungen, Silkeborg, Gwardia Opole, SL Benfica;
SKUPINA B:
Rhein Neckar-Löwen, Liberbank Cuenca, USAM Nimes, TTH Holstebro;
SKUPINA C:
SC Magdeburg, HBC Nantes, RK GORENJE VELENJE, Ademar Leon;
SKUPINA D:
PAUC Aix, Grundfos Tatabanya, Fuchse Berlin, BM Logrono La Rioja.

Skupinski del EHF pokala se prične med 8. in 9. februarjem, finalni turnir pa bo na sporedu 23. in 24. maja.

More in Uncategorized