Connect with us

Uncategorized

URADNO! Benjamin Verbič podpisal za kijevski Dinamo!

Foto: Dinamo Kijev

Pri ukrajinskem velikanu, Dinamu iz Kijeva, so potrdili, da so se okrepili s slovenskim reprezentantom, Benjaminom Verbičem. Zdaj že nekdanji zvezdnik Köbenhavna, se bo ekipi pridružil s prvim januarjem 2018, podpisal pa je petletno pogodbo.

Sedaj je že uradno, da februarja v ligi Europa ne bomo spremljali obračun slovenskih reprezentantov med madridskim Atleticom in Köobenhavnom.

Benjamin Verbič je danes uradno podpisal petletno pogodbo, odškodnina pa je zanj znašala okroglih 4 milijonov. Po neuradnih informacijah naj bi tudi sam zaslužil kar milijon evrov na leto, vendar ni še znano, kolikšna bo uradna vsota njegovega zaslužka.

Podpis pogodbe:

Foto: Dinamo Kijev

Foto: Dinamo Kijev

 

 

 

 

 

 

 

“Težko ti je, ko odhajaš, čeprav si zadovoljen”

Foto: FC Köbenhavn

Foto: FC Köbenhavn

“V klubu sem se imel izvrstno, bili smo uspešni in naredili veliko dobrih stvari. Vedno je težko oditi od nečesa, kar te je delalo srečnega, posebej v trenutku, ko ima klub določene težave. A vem, da se bo Köbenhavn spet dvignil in se vrnil še močnejši. Hvaležen sem soigralcem in vsem v klubu. Vedno bom navijač Köbenhavna, ne glede na to, kje bom igral. Veselim se novega izziva, a bom pogrešal klub in mesto,” je za spletno stran Köbenhavna povedal 24-letni Verbič.

 

 

“Dobili smo finančno zelo privlačno ponudbo, zato je bilo smiselno, da Benjamina pustimo v Kijev. Z njim smo imeli dogovor, da ko bo prišel čas, mu bomo pomagali narediti nov korak v karieri. Zelo smo veseli, da je Verbič igral za nas, v prihodnje pa mu želimo vse najboljše,” je dejal direktor Köbenhavna, Anders Hörsholt.

Aktualni slovenski reprezentant je danskim prvakom pomagal do uvrstitve v izločilne boje lige Europa ter bil po odličnih igrah v Evropi izbran celo v idealno postavo evropskega tekmovanja. Zaradi odličnih iger pa je trener danskega velikana tudi pohvalil nekdanjega člana Celja: “Benjamin je jeseni igral zelo dobro, kar je botrovalo zanimanju zanj. Zelo smo zadovoljni z napredkom, ki ga je pokazal, odkar se nam je pridružil. Želimo mu vse najboljše in se že veselim, da ga bom spremljal v prihodnjih letih.”

Kdo je kijevski Dinamo?

Dinamo, ki tekme igra na Olimpijskem štadionu v Kijevu, je najuspešnejši klub nekdanje Sovjetske zveze.

V času nekdanje države je zbral kar 13 naslovov državnega prvaka, ukrajinski prvak pa je bil 15-krat.

V svoji bogati zbirki lovorik se lahko pohvali, da ima tudi dva naslova v nekdanjem pokalu pokalnih zmagovalcev (1975 in 1986) in tudi zmagi v evropskem superpokalu (1975).

Kot zanimivost velja omeniti, da je Verbič prvi Slovenec, ki bo zaigral za kijevski Dinamo.

V Kijevu bo nosil dres s številko 7, ki jo je imel nazadnje, v svojem drugem obdobju pri Dinamu, med letoma 2009 in 2012 legendarni Andrij Ševčenko.

  • Foto: FC Köbenhavn
  • Foto: FC Köbenhavn
Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Uncategorized