Connect with us

Uncategorized

Ta vikend na sporedu dva finalna turnirja za mlajše kategorije

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport
Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Finalni turnir za mlajše dečke A bo gostil Celje

Mesec maj je kot nalašč ustvarjen za finalne in zaključne turnirje posameznih mlajših kategorij. V soboto, 19.5.2018, bo sklepni turnir četverice za mlajše dečke A (letnik 2005 in mlajši) gostil Celje, medtem ko naslov prvaka branijo mladi rokometaši SVIŠ-a.

Ekipa SVIŠ-a, letnika 2005, ki jo vodi Uroš Šparl je v letošnjem tekmovalnem letu zabeležila le dva poraza. Prvič jih je v predtekmovalni skupini CENTER 2 na kolena spravila novomeška Krka (23:30), v polfinalni skupini B pa so izgubili še proti Urbanscape Loki z izidom 27:23. Na finalni turnir pa so prišli zato, saj so imeli z Urbanscape Loko boljši medsebojni izkupiček. V Celje bodo prišli oslabljeni, saj se je Nal Roš Omahen poškodoval tik pred odhodom v Celje. Prav slednji pa je eden izmed nosilcev ekipe.

Mladi rokometaši SVIŠ-a branijo naslov državnih prvakov pri letniku 2005 in mlajši. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Mladi rokometaši SVIŠ-a branijo naslov državnih prvakov pri letniku 2005 in mlajši. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Trener ivanške ekipe Uroš Šparl pa pred začetkom vrhunca sezone pravi: »Moja pričakovanja so, da gremo v Celje in odigramo tri vrhunske tekme s ciljem, uživati v rokometni igri. Naš adut je obramba in če nam uspe strniti vrste menim, da nam tudi ugodni rezultat ne uide.«

Celjani, ki so se pred začetkom letošnje sezone okrepili z levi zunanjim Nejcem Hriberškom, so v polfinalni skupini C tekmovali s Sevnico, Krim-Olimpijo ter Gorišnico. S šestimi zmagami so se brez težav uvrstili na finalni turnir, ki ga bodo tudi gostili.

Poleg Celja Pivovarne Laško in SVIŠ-a se bosta za državni naslov borila tudi Škofljica Pekarna Pečjak in novomeška Krka.

Kot zanimivost velja še omeniti, da se bodo za naslov prvaka borila kar tri moštva iz predtekmovalne skupine CENTER 2.

FINALNI TURNIR MLAJŠIH DEČKOV A (LETNIK 2005 IN MLAJŠI):

Razpored tekem:

10:00 RK Celje Pivovarna Laško – RK SVIŠ Ivančna Gorica
11:00 ŠD Škofljica Pekarna Pečjak – MRK Krka Novo mesto
12:30 RK SVIŠ Ivančna Gorica – MRK Krka Novo mesto
14:00 RK Celje Pivovarna Laško – ŠD Škofljica Pekarna Pečjak
15:00 ŠD Škofljica Pekarna Pečjak-RK SVIŠ Ivančna Gorica
16:00 RK Celje Pivovarna Laško-MRK Krka Novo mesto

Kdo bo osvojil naslov kadetskega državnega prvaka?

Poleg finalnega turnirja mlajših dečkov bo ta vikend na sporedu še borba za naslov kadetskega državnega prvaka. Na turnirju bodo tekmovali mladi rokometaši SVIŠ-a, Urbanscape Loke, Celja Pivovarne Laško in Gorenja Velenja.

Glavni favoriti za naslov najboljšega v državi so zagotovo Ivančani, čigar njihov je trener Aleksander Polak. Kar nekaj fantov je v letošnji sezoni dobilo priložnost v članskem moštvu, med njima pa sta tudi Domen Košir in Matevž Tekavčič.

Slednji se nadeja težkih tekem: »Naši cilji so zelo jasni in sicer, da osvojimo prvo mesto na turnirju in postanemo državni prvaki. Mislim da so to želje vsake ekipe. Težko pa je napovedati favorita, saj smo vse ekipe precej izenačene. To bodo “prave” tekme in upam na veliko udeležbo navijačev, kajti oni nam pomagajo do odličnih uspehov.«

Domen Košir, sicer najboljši strelec ekipe pa še dodaja: »Pred finalnim turnirjem se posvečamo predvsem taktični pripravi na nasprotnika in odpravljanju lastnih napak. Pričakovanja pred turnirjem so visoka saj menim, da lahko z dobro predstavo osvojimo naslov državnih prvakov. Vsekakor pa igralci obljubljamo, da bomo dali vse od sebe na obeh tekmah.«

FINALNI TURNIR KADETOV (LETNIK 2001 IN MLAJŠI):

Razpored tekem:
Sobota 19. maj: 
15.00 Otvoritev turnirja
16.00 RK Celje Pivovarna Laško  – RD Urbanscape Loka

18.00 RK SVIŠ Ivančna Gorica  – RK Gorenje Velenje

Nedelja 20. maj: 
15.00 Tekma za 3. mesto
17.00 Tekma za 1. mesto
18.30 Podelitev priznanj

 

  • Mladi rokometaši SVIŠ-a branijo naslov državnih prvakov pri letniku 2005 in mlajši. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport
  • Mladi rokometaši SVIŠ-a branijo naslov državnih prvakov pri letniku 2005 in mlajši. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport
Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Uncategorized