Connect with us

Uncategorized

Šok za italijanski nogomet! Ponoči umrl kapetan Fiorentine Davide Astori!

Iz Italije je na dan, ko naj bi se “tifosi” veselili velikega milanskega mestnega derbija odjeknila katastrofalna novica. V noči iz sobote na nedeljo je v hotelu La di Moret v Vidmu umrl 31-letni kapetan Fiorentine Davide Astori, ki bi moral danes zaigrati na prvenstveni tekmi proti Udineseju.

Italijanski mediji poročajo, da je nesrečni Astori umrl zaradi zastoja srca, ki se mu je zgodil med spanjem. Soigralci so se čudili, zakaj kapetana ni bilo na zajtrku, zato so nekateri vdrli v njegovo sobo ter ga poskušali zbuditi. Za vedno spečega kapetana Fiorentine  Astorija tudi zdravniška služba ni več poskušala oživljati.

“V Fiorentini v šoku sporočamo, da je umrl naš kapetan Davide Astori. Zaradi grozljive in delikatne situacije mediji že zaradi spoštovanja do njegove družine prosimo za obzirnost,” so zapisali pri italijanski nogometni ekipi Fiorentini.

Astori se je rodil v San Giovanni Biancu v neposredni bližini Bergama, mladinski staž pa je v največji meri preživel pri AC Milanu. V profesionalnem nogometu je debitiral pri 19 letih pri drugoligašu Pizzigetthoneju, kasneje pa je zrasel v odličnega branilca, ki je kar 14-krat zaigral za izbrano vrsto Italije in bil član uglednih klubov kot so Milan, Cagliari, Roma in Fiorentina, pri kateri je nastopal od leta 2015 naprej. Astori je pri Fiorentini igral tudi skupaj s slovenskima reprezentantoma Josipom Iličićem in Jasminom Kurtićem.

Zaradi tragičnega dogodka so preložili vse današnje tekme italijanskega prvenstva. Astori je med letoma 2008 in 2014 igral za Cagliari, nato pa še za Romo (2014/15). Vzgojen je bil sicer pri Milanu.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Uncategorized