Connect with us

Mlajše kategorije

Slovenski rokomet žaluje: umrl Nikola Radić

Foto: RK SVIŠ Ivančna Gorica

 Včeraj je v 77. letu starosti umrl zelo znani rokometni strokovnjak, Nikola Radić, ki je bil poznan tudi po vsej balkanski rokometni regiji. Radić je med drugim izdal tudi »rokometno biblija« – Rokomet, ki je v pomoč predvsem začetnikom rokometa.

Nikola Radić je spadal v prvo generacijo ribniških rokometašev, ki je svoje tekma igrala na peščenem igrišču TVD Partizana. S klubom je rasel več kot 25 let in v tem obdobju odigral več kot 100 tekem za različne selekcije, med drugim celo v jugoslovanski ligi. Nekaj let je branil barve Sevnice, po končani igralski karieri pa se je posvetil trenerskemu življenju. V 90-ih letih prejšnjega stoletja je bil eden izmed vodečih strokovnjakom pri delu z mladimi v Sloveniji.

Med 1984 in 1991 je vodil slovensko mladinsko reprezentanco in člane Slovana ter člansko ekipo Olimpije v prvi jugoslovanski ligi, kasneje pa tudi Mlinotest iz Ajdovščine. Radić se lahko pohvali tudi z več kot 50 osvojenimi državnimi naslovi v vseh kategorijah, tako v igralski kot trenerski karieri.

Rokometno stroko je leta 2008 oplemenitila njegova knjiga Rokomet – učenje in vadba, ki je bila izvrstno sprejeta. Leta 2012 je bila dopolnjena in prirejena za območje nekdanje Jugoslavije. Pogreb bo potekal v ožjem družinskem krogu.

Nikola, počivaj v miru!

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Mlajše kategorije