Connect with us
Foto: RZS

SP 2019 - Članice

Slovenke brez možnosti za preboj v drugi del

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Slovenke brez možnosti za preboj v drugi del

Slovenske rokometašice so na zadnji tekmi skupinskega dela svetovnega prvenstva za ženske na Japonskem morale priznati premoč Srbiji z 29:27 in se tako posloviti od možnosti za napredovanje v drugi del. Zdaj jih čakajo boji med 13. in 24. mestom.

Slovenke so prvenstvo odprle sanjsko in na uvodu presenetile Nizozemsko ter nakazale na odlično nadaljevanje prvenstva, a vendarle se nadaljnje tekme niti niso razpletle po slovenskih željah. Do petkovega obračuna so naše rokometašice poleg Nizozemk premagale še Kubo, zato je obračun s Srbijo odločal o tekmecu v drugi del.

http://www.euro2020.sd-sport.si/

Sanjski začetek, slabši konec

Uvodne minute so nedvomno minile v dominacije naše reprezentance, ki je z razigranim parom Gros-Stanko prišla do prednosti s 5:0. Sledila je boljša igra Srbije, ki je izkoristila vse slovenske napake in v 20. minuti izenačila na 10:10. V zadnjih desetih minutah drugega dela sta obe reprezentanci storili kopico napak, Srbkinj pa so uspele oditi na odmor s prednostjo 12:11.

Tjaša Stanko je blestela z desetimi zadetki. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

V drugem polčasu se je naša izbrana vrsta ponovno razigrala in z delnim izidom 5:1 povišala prednost na +3 (23:20). Po minuti odmora je Srbija odgovorila s prehodom v vodstvo. V razburljivi končnici so več sreče imele Srbkinje in slavile z 29:27.

Nerešljiva uganka v srbski reprezentant je bila z osmimi goli Slađana Pop-Lazić, desetkrat pa je srbsko mrežo zatresla Tjaša Stanko.

Na potezi je Angola

Srbkinje se veselijo zares velike zmage za napredovanje med najboljših 12 ženskih rokometnih reprezentanc na svetu, naše pa čakajo na razplet tekme med Kubo in Angolo. Slednja je v tem dvoboju favorit, zato bi v primeru zmage našim rokometašicam prinesla razvrstitev od 17. do 20. mesta. V nasprotni situaciji se bodo naše borile med 13. in 16. mestom.

SP V ROKOMETU 2019 (JAPONSKA):
Petek, 6. decembra, ob 7.00:
Srbija
– Slovenija 29:27 (12:11)
Pop-Lazić 8, Lavko 7, Liščević 4, Stoiljković 3, Nikolić in Obradović po 2, Cvijić in Trifunović po 1; Stanko 10, Gros 8, Barič in Zulič po 3, Pišek 2, Svetik 1.

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore
https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in SP 2019 - Članice