Connect with us

1. B DRL

Slovenj Gradec s porazom v Ljubljani nič več neporažen

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Rokometaši LL Grosist Slovana so na derbiju proti Slovenj Gradcu slavili in se tako izenačili na prvem mestu. Sedaj v 1. B DRL ne poznamo več ekipe, ki bi bila brez poraza. Končni izid tekme je bil 27:24 za Ljubljančane.

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Obe moštvi sta na začetku tekme pokazali veliko željo po zmagi, tako da smo v nadaljevanju spremljali pravi rokometni derbi. Slednjega so nekoliko bolje pričeli gostje in v 3. minuti povedli z 1:3. Domačini so se kasneje tudi zbudili in si z imenitnim golom Janeza Skuška priigrali minimalno prednost (6:5). Sledila je trda igra »gol za gol«. Nekaj dobrih obramb gostujočega vratarja Humka je Slovenjgradčane popeljalo do vnovičnega vodstva s 7:8. A vodstvo gostov je trajalo le kratek čas. Prednost Ljubljančanov je v 22. minuti srečanja po zadetku Jerneja Furdija poskočila na +3 (12:9).

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Takoj na uvodu drugega polčasa je prišlo do manjšega incidenta, ko sta tekmo zaznamovala dva rdeča kartona, saj sta morala Robert Sankovič in Franci Poklič že v prvi minuti drugega dela končati današnje srečanje. Odsotnost najboljšega strelca Slovana se je precej poznala, kar so kasneje izkoristili Korošci in v 38. minuti s tremi zaporednimi zadetki izenačili na 16:16. V nadaljevanju drugega dela smo podobno kot prvem spremljali trdo igro »gol za gol«, kjer sta si moštvi izmenjavali vodstvo. Do nove prekinitve na derbiju je prišlo še v 55. minuti, ko je z igrišča zaradi poškodbe kolena odšel Matevž Marinček, ki so ga z rešilcem odpeljali v UKC Ljubljana. Kasneje smo lahko spremljali razburljivo končnico, v kateri so bili boljši domači in na koncu slavili z rezultatom 27:24.

Pri domačih se je s sedmimi goli izkazal Janez Skušek, v gostujoči zasedbi pa je bil s sedmimi goli najučinkovitejši Rok Cvetko.

Dušan Fidel po zmagi LL Grosist Slovana nad Slovenj Gradcem:

  1. B DRL, 8. krog:

Petek, ob 18.30:

RD LL Grosist Slovan – RK Slovenj Gradec 27:24 (12:9)

RD LL Grosist Slovan: Jugovic, Budalić, Ponikvar; Grum 4, Jovičič, Serdinšek-Ekart 3, Marinček, Skušek 7, Lukan 1, Gahan Caleb 1, Fidel 1, Furdi 5, Kljun 1, Hočevar, Sankovič 4, Atanasov; Trener: Aleš Repina.

RK Slovenj Gradec: Turinski, Humek; Orter 2, Cvetko 7, Bulovič 1, Andrej Yankovskyy 4, Pajt 6, Kresnik 1, Podstenšek, Šiljeg, Lesjak 2, Jagodič, Štalekar, Poklič 1, Tajnik, Aljoša Yankovskyy; Trener: Slavko Ivezič.

Ob 19.00:

RK Brežice – RK Ajdovščina

RK Ajdovščina – RK Mokerc-KIG

Fotogalerija današnje tekme:

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in 1. B DRL