Connect with us

Prestopi

Škof pri 42 letih znova v Bundesligo!

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Nekdanji reprezentančni vratar Gorazd Škof bo po vsega treh mesecih igranja pri avstrijskem prvoligašu Ferlachu, s katerim je odlično krenil v sezono in se po desetih krogih znašel na tretjem mestu, znova menjal klubsko sredino. Odhaja v vrste nemškega prvoligaša Ludwigshafna.

Škof je avstrijski Ferlach zapustil po vsega treh mesecih, a v odlični fizični pripravljenosti. Še vedno se enakovredno meri v vratnicah z dvajset let mlajšimi čuvaji mreže. Njegov zastopnik Andrej Beliš pa mu je znova poiskal odličen posel in mu omogočil prestop v najmočnejšo ligo na svetu, kjer bo okrepil vratnice Ludwigshafna.

Tudi letos se na avstrijski rokometni sceni nahaja kopica legionarjev. V prvi avstrijski ligi so na uvodu letošnje sezone glavni hit rokometaši Ferlacha, ki jih vodi nekdanji trener Rika Ribnice Siniša Markota. Boroveljčani se namreč po desetih odigranih kolih nahajajo na tretjem mestu prvenstvene lestvice (več TUKAJ).

https:/si/si.gorenje.com/

Škof je v Avstriji precej pripomogel z lastnimi izkušnjami, hkrati pa v Slovenj Gradcu opravljal vlogo trenerja vratarjev. Zdaj se znova odpravlja v Nemčijo, in sicer k Ludwigshafnu.

More in Prestopi