Connect with us

Uncategorized

SENZACIJA! Ormožani po zmagi nad Gorenjem na finalnem turnirju rokometnega pokala Slovenije!

Foto: RK Gorenje Velenje/Jurij Kodrun

Danes je bila v Ljutomeru zrežirana ena izmed največjih senzacij v rokometnem pokalu Slovenije zadnjih let. Na finalni turnir se je po zmagi nad Gorenjem uvrstil tudi Jeruzalem Ormož, ki je dvoboj dobil z 29:34.

Foto: Jurij Kodrun/RK Gorenje Velenje

Foto: Jurij Kodrun/RK Gorenje Velenje

Izbranci Željka Babića so tekmo začeli nezbrano, kar so gostitelji izkoristili in na začetku 13. minute z zadetkom Jaše Rajšpa v nebranjena velenjska vrata povedli z 8:4. Na začetku 16. minute je nerazpoloženega Klemna Ferlina, ki je od začetka tekme ni zbral nobene obrambe, med vratnicama zamenjal Rok Zaponšek. Ormožani so nato prvič povedli s petimi zadetki naskoka (11:6), a ko je v 19. minuti slednji vpisal prvo obrambo, so se črno-rumeno začeli vračati v igro.

Ob koncu 24. minute je Rok Golčar s črte sedmih metrov zabil že svoj šesti gol ter s tem zaključil delni niz 4:0, po katerem je Gorenje Velenje povedlo (13:12) prvič po uvodni minuti (1:0). Zaponšek je tudi v preostanku prvega dela pokazal nekaj dobrih posredovanj, a ta njegovi ekipi niso pomagala do ugodnejšega rezultata. Ormožani so tako na glavni odmor odšli z minimalno prednostjo (17:16).

Gregor Potočnik se po koncu letošnje zime odpravlja v Zagreb. Foto: Jurij Kodrun/RK Gorenje Velenje

Gregor Potočnik se po koncu letošnje zime odpravlja v Zagreb. Foto: Jurij Kodrun/RK Gorenje Velenje

Na začetku drugega polčasa so domačini dokončno zagospodarili na igrišču. Po sedemmetrovki Bojana Čudiča je v 38. minuti njihova prednost poskočila na +6 (23:17), po desetem zadetku Roka Žurana pa ob koncu 40. minute na +7 (25:18). Gorenju Velenju se nato do konca tekme bližje kot na tri gole zaostanka ni uspelo več približati.

Željko Babić, trener Gorenja Velenja:
“Doživeli smo težak poraz. V obrambi nismo bili prepoznavni, kar je tudi glavni razlog za neuspeh. S takšnim načinom, da v prvem polčasu prejmeš 17 golov, na koncu tekme pa več kot 30, se da zmagati.”

POKAL SLOVENIJE, ČETRTFINALE:

Sreda, 21. marca:
JERUZALEM ORMOŽ : GORENJE VELENJE 33:29 (17:16)
Gorenje Velenje:
 Cehte 1, Medved 3, Haseljić, Ovniček 5 (1), Ferlin, Grebenc, Stojnić, Grmšek, Toskić, Drobež, Potočnik 5, Golčar 7 (3), Verdinek 2, Kleč 1, Zaponšek, Pejović 5.

Jeruzalem Ormož: Žuran 10, Čudič 6, Vujović 5, Ozmec in Martin Hebar po 4 zadetke, Mesarić 2, Rajšp in Kavčič po 1 zadetek.

  • Foto: Jurij Kodrun/RK Gorenje Velenje
  • Gregor Potočnik se po koncu letošnje zime odpravlja v Zagreb. Foto: Jurij Kodrun/RK Gorenje Velenje
  • Foto: Jurij Kodrun/RK Gorenje Velenje
  • Gregor Potočnik se po koncu letošnje zime odpravlja v Zagreb. Foto: Jurij Kodrun/RK Gorenje Velenje
Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Uncategorized