Connect with us

Uncategorized

Sedaj gre zares! Slovenija ob 20.30 po zgodovinsko polfinale proti Rusom!

Foto: UEFA Euro 2018 futsal

S tekmo med Srbijo in Kazahstanom se pričenja četrtfinale na 11. evropskem prvenstvu v futsalu. Ob 21. uri bosta na parket v Areni Stožice stopili še zasedbi Slovenije in Rusije. Slovenija se bo drugič v zgodovini borila za nastop v polfinalu. Leta 2014 v Belgiji so bili Španci previsoka ovira, 0:4 je bilo.

Tokrat so na slovenski poti Rusi, ki so zadnjič ostali brez polfinala na evropskem prvenstvu leta 2010, ko so jih v četrtfinalu izločili Španci (6:7). Na desetih prvenstvih Stare celine so le dvakrat ostali brez mesta med najboljšimi štirimi (leta 2003 so bili 6., leta 2010 pa 5.). Brez boja za kolajne so ostali vedno, ko so se merili v predtekmovanju s Slovenijo, ki so jo mimogrede vsakič na evropskih prvenstvih tudi porazili (3:4 leta 2003 in 1:5 leta 2010).

Na meji sposobnega

„Vem, da naši fantje dobro poznajo Ruse,“ meni selektor Andrej Dobovičnik, ki je s svojim strokovnim štabom pripravil še zadnje detajle, na katere v tem času še zadnjič opozarja svoje varovance, ki jih vodi od decembra 2005.

„Zavedamo se, da bo treba tudi nocoj odigrati na zgornji meji sposobnega. Tako zmoremo parirati Rusom, ki so na zadnjem svetovnem prvenstvu osvojili srebrno kolajno,“ začne Dobovičnik in dodaja: „To ni navadna tekma. Želimo zmagati in narediti nov mejnik v slovenskem futsalu in športu. To bi bil velik korak. Sposobni smo za to,“ ambiciozno razmišlja strokovnjak iz Celja.

Dolga klop

„Če bi moral Ruse opisati s pomočjo tekem v naši skupini, potem lahko rečem, da so Rusi precej bližje italijanski kot pa srbski igri. Ruska reprezentanca ima na voljo številne igralce. Dolga klop bo tista, ki bo proti koncu prvenstva delala razliko. Španija, Portugalska in Rusija to imajo, zato so tam, kjer so. Menil sem, da bo med njimi tudi Italija, a je že izpadla,“ ugotavlja Doc, ki opozarja na Slovenijo, ima, tako selektor, veliko srce!

Mordejeva minutaža bo deljena

„S tako ekipo se ne bojimo nikogar. Prav tako me ni strah poslati na teren kogarkoli, ki je z nami tu in je opravil priprave. Smo ekipa. Še enkrat bi identično odigral proti Srbiji, kot smo, prav tako proti Italiji. Če bi menil drugače, bi priznal napako. Prepričan sem, da imamo menjavo tudi za kaznovanega Roka Mordeja. Ko je proti Italiji dobil karton, sem začel razmišljati o tem. Na voljo imam nekaj kreativnih rešitev,“ pove selektor, ki bo Mordejevo minutažo razdelil na vsaj dva igralca.

Šteje vsa ura

Selektor je tudi navdušen, ker bo Slovenija svojo četrtfinalno tekmo odigrala ob 21. uri, ne pa ob 18.00. „Kako nam je uspela regeneracija, bo jasno ob koncu 1. polčasa. A prepričan sem in vem, da so naše strokovne službe v reprezentanci naredili vse, da so imeli reprezentanti optimalne pogoje. Zdaj smo na taki ravni in tako daleč, da šteje vsaka malenkost,“ še izvemo pred nocojšnjo tekmo, ko se v Areni Stožice vnovič obeta izjemen obisk gledalcev!

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Uncategorized