Connect with us

Uncategorized

Še 5 dni pred začetkom olimpijskih iger!

FOTO: https://depositphotos.com/48479805/stock-illustration-olympic-rings-with-leaves.html

Vsi navdušenci in navdušenke zimskih olimpijskih disciplin očitno komaj čakate, da se v Pjongčangu začnejo zimske olimpijske igre. Do začetka iger pa nas loči še 5 dni! Kam le čas beži? – Na olimpijske igre!

V Pjongčang se je že odpravil prvi del reprezentance –  naši biatlonci, z Jakov Fakom na čelu. V Južni Koreji pa so tudi slovenski oblikovalci, arhitekti in nekateri delavci. Zakaj? Slovenska olimpijska reprezentanca še ni imela svoje olimpijske hiše, na letošnjih OI pa jo bo le imela. Glavni oblikovalec slovenske olimpijske hiše Matic Švab je v intervjuju povedal, da v Sočiju Slovenija ni imela svoje hiše, zato pa so morali najemati recepcije in druge prostore. Povedal je tudi, da si Sl0venci tokrat zaslužijo svojo hišo. Tam bodo gostili državni vrh, novinarske konference …

Ostali del reprezentance se bo proti Severni Koreji odpravil 5. in 6. februarja, tik pred otvoritvijo OI. V Pjongčang bodo poleteli z mednarodnih letališč iz Ljubljane, Zagreba in Dunaja.

Pred eno uro so pripravo pred olimpijskimi igrami opravili skakalci v Wilinngenu. V deseterici je končal Nejc Dežman. Bil je sedmi. Ostali slovenski orli so tekmo končali takole: Jernej Damjan je zasedel štirinajsto mesto, Anže Semenič je končal petnajsti, Tilen Bartolj sedemnajsti, Peter Prevc pa je v Wilinngenu končal na dvajsetem mestu.

Ravno zdaj se v Garmischu merijo najboljše smukačice sveta. Na štartu tudi tokrat ni nobene Slovenke.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Uncategorized