Connect with us

Prestopi

Rok Skol odhaja v Avstrijo k Pajoviču

Foto: RK Trimo Trebnje

Rok Skol, ki je v letošnji sezoni branil barve trebanjskega Trima, bo prihodnjo sezono odšel v Avstrijo, kjer bo igral pod taktirko nekdanjega slovenskega reprezentanta Aleša Pajoviča.

Rok Skol je prve rokometne korake naredil prav v Trebnjem. Za člansko moštvo je debitiral v sezoni 2010/2011, še kot mladinec. Tokrat pa odhaja prvič od doma. V letošnji sezoni je s svojim matičnim klubom osvojil 10. mesto, kar ni ravno zadovoljilo upravo kluba ter samo moštvo.

Okrepil je vrste avstrijskega prvoligaša Graza, ki ga vodi nekdanji slovenske reprezentant, Aleš Pajovič. V letošnji sezoni so se z Bruckom borili za obstanek med elito ter v zmagah 2:1, uspeli obstati.

Kot nam je dejal Pajovič, ki bo v prihodnji sezoni le še vodil ekipo, je minimalni cilj četrtfinale, kar gre za visoke ambicije, v primerjavi s prejšnjo sezono.

Poleg Skola, bodo dres HSG Graza nosili še krožni napadalec Nikola Aljetić, ki je nazadnje igral pri aktualnem avstrijskem prvaku Fiversu iz Dunaja ter levi zunanji Daniel Dicker. Slednji je v letošnji sezoni igral pri za Alplo Hard. V preteklosti je Dicker že igral za Graz, in sicer med letoma 2011 in 2013.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Prestopi